Ongelofelijk punt in ons lokaal verbaast iedereen: "Dit lukt maar één keer op de tweehonderd"

In een competitiewedstrijd in Eerste Nationale heeft Dylan Berlaar-speler Lauren Enghien zaterdag een magistraal punt gescoord. De tegenstander pakte uit met een geweldige blokbal, maar Lauren deed wat niemand nog voor mogelijk hield. Tot in het buitenland wordt het punt ondertussen bekeken. Lees meer

De beelden zijn best wel uniek. Lauren pakt uit met een aanvallende topspinbal, waarop tegenstander Thibaut Gonay een magistrale blokbal in het hoekje legde. "Het was een raar moment in de match. Het was een beslissende vijfde set na een spannend match, maar ik stond op matchbal met 10-2 voor. Op zo'n moment speel je allebei iets losser. Ik zag de blokbal in het hoekje vallen en ben er nog achter gedoken. Er zat heel veel effect in zijn bal en de enige mogelijkheid was om de bal naast het net te spelen. Je weet dat zoiets maar maximum één keer lukt als je het tweehonderd keer probeert. Maar op de één of andere manier is het gelukt."

De bal perfect naast het net op de tafel, waar hij amper opstuitte en bijgevolgd onpakbaar was voor de tegenstander. Tegenspeler Thibaut Gonay reageert vol ongeloof op het bijzondere punt, nadat hij het filmpje meermaals bekeken heeft. "Dan doe je de beste blokbal uit je leven, en dan word je nog zo vernederd. Gelukkig is dit op een stand van 10-2 gebeurd en niet op 10-9, want dat had ik waarschijnlijk de tafel in twee geslagen", klinkt het met een knipoog.

De club heeft ondertussen al aanvragen gekregen van buitenlandse beheerders van tafeltenniswebsites met de vraag of ze het punt mogen gebruiken in een compilatie. Onder andere het Italiaanse MrThePortal gebruikte de beelden al onder de titel 'When You Feel Like The World Champion'.

Lauren zelf kan zo nog wat nagenieten. "Of het mijn mooiste punt ooit was? Het meest speciale zeker. Of het ook mooier is dan een lange, spectaculaire rally spelen, dat is moeilijk te zeggen. Dat kan je niet vergelijken. Ik ben alleszins wel heel blij dat achteraf bleek dat het gefilmd is. Anders had niemand het waarschijnlijk geloofd."

Er was trouwens ook nog een einduitslag: 5-11 werd het voor Astrid. Lauren Enghien won er één, net als Josh Bennett. Vincent Van Hoven won er na enkele moeizame weken dan weer plots drie tegen het sterke Astrid. 

De B-ploeg in Landelijke won dan weer met 14-2 van Zandvoorde. Bert Provoost en Joeri Huyskens bleven ongeslagen. Ruben Vleugels en Wim Evens wonnen er elk drie. 

 

 

Forums: