Vincent Van Hoven en Jules D‘hollander winnen Memorial Karel Sappenberghs 2018

De op papier sterkste ploeg heeft de overwinning binnengehaald op de Memorial Karel Sappenberghs. Daar moesten ze in de finale wel diep voor gaan.

De Memorial Karel Sappenberghs van 2018 alweer een groot succes. Het maximum inschrijvingen van 24 dubbels was al in augustus bereikt. Het dubbeltornooi wordt met voorgift gespeeld, met twee gewonnen sets tot 21 punten. Het deelnemersveld kwam uit 15 verschillende clubs (4 deelnemers hadden geen club), maar allemaal hadden ze twee dingen gemeen: deze duo’s gingen voor de eeuwige roem én natuurlijk ook voor de sfeer en gezelligheid! Deze twee waarden droeg onze vorige voorzitter en goede vriend Karel Sappenberghs hoog in het vaandel. 

Het deelnemersveld werd opgedeeld in drie poules van acht duo's zodat elke dubbel al zeker zeven poulewedstrijden kon spelen. Nadien werd er verder gespeeld in een winnaars- en verliezertabel met rechtstreekse uitschakeling.  

De avond startte al goed door de aankondiging van Dominique van PingpongMania, voor elke deelnemer was er een prijs voorzien. Voor de eerste drie van de winnaarstabel en de winnaar van de verliezerstabel had PingpongMania een grotere prijs voorzien, gaande van shortjes, t-shirten en volledige trainingspakken.  

Poule A werd gewonnen door Manolo Pelgrims en Dieter Najbart. Zij wonnen zes van de zeven wedstrijden, net als het hoogst ingeschreven duo Vincent van Hoven en Jules D‘hollander en het duo Thomas De Vleeschouwer en Dominiek Broux. Onderling bleken Manolo en Dieter het beste set-saldo te hebben. Ticho de Winter en Joël van der Weyen wonnen drie wedstrijden en eindigden afgescheiden op de vierde plaats en gingen mee naar de winnaarstabel. Net als de eerste plaats, werd de vijfde plaats gedeeld door drie dubbels.

Thomas De Vleeschouwer en Dominiek Broux, Lynn Crauwels en Agnes Andries en het laagst ingeschreven dubbel Marco Serneels en Silke Calant wonnen twee wedstrijden. Op de laatste plaats eindigden Steven van Winkel en Joeri van den Brande van Hallaar, zij konden één wedstrijd winnend afsluiten. Steven - Joeri en Jarno - Jasper waren met 22 waardepunten met C4 – D0 het gemiddelde van alle ingeschreven dubbels.

In poule B vond de verrassing van de avond plaats. Bert Feremans en Leo Van Der Veken van Putte waren de tweede laagste ploeg ingeschreven, maar wonnen deze poule na zes overwinningen. Ramil Kayssarov - Davy De Groof en Jarno Heremans - Jasper Verhaegen wonnen evenveel wedstrijden maar eindigden respectievelijk tweede en derde. Andreas Ceulemans en Thomas Ceulemans (inderdaad, 2 broers) kwamen onderling goed overeen en rondden de poule af op een verdiende vierde plaats. Zij lasten op donderdag nog een extra trainingssessie in en dit heeft geloond. Dimitri Denckens en Ben Denckens, 2 broers van Orka wonnen drie wedstrijden en speelden verder in de verliezerstabel. Yordi Torfs en Bodhi Netten wonnen twee wedstrijden, twee, zij waren toevallig ook het tweede hoogste ingeschreven duo. Johan Dieltjens en Karel Thijs speelden vroeger samen in eerste provinciale in Berlaar, en vonden elkaar na meer dan een decennia terug. Zij werden als D4 ingeschaald en vonden hoe later op de avond, beter hun niveau terug. Zij konden in de poule winnen tegen Bram Sterckx en Lisa Bellens van Geelse. Deze laatsten konden geen match winnen, maar spaarden zich voor de verliezerstabel.

David Ringoot en Danny de Roover wonnen Poule C, zij verloren slechts één wedstrijd tegen Lauren Enghien en Sylvie Ots, de winnaars van drie jaar geleden. Lauren en Sylvie eindigden tweedes met vijf winstmatchen. Maarten Verbeeck en Sandro Quaglia wonnen net als Bjorn Neirinck en Kaat Geentjens vier wedstrijden, maar Maarten en Sandro toonden zich onderling de betere van de twee. Bjorn en Kaat waren de deelnemers die het verste moesten rijden, zij kwamen vanuit Wetteren. Ruben Vleugels en Bert Provoost wonnen drie wedstrijden, net als Jeroen D'Hooge en Frederick Scraeyen, alweer een Orka-duo! Cindy Smet en Wendy Van Baekel hingen hun palet al lang geleden aan de haak en besloten om samen nog eens het beste van zichzelf te geven. Ze wonnen twee wedstrijden, raar maar waar, tegen de twee hoogst gerangschikte dubbels van de poule! Robin Fitters en Dirk Abel eindigden achtste met één winstmatch achter hun naam.

In de verliezerstabel stootten Bram Sterckx en Lisa Bellens, die in de poule nog geen wedstrijd winnend wisten af te sluiten, door tot in de finale. Dit zorgde ervoor dat elk duo minstens één wedstrijd wist te winnen. Het laagstgeklasseerde duo Marco en Silke schopten het tot in de halve finale van de verliezerstabel waar ze het dubbelpaar uit Geelse (Bram en Lisa) tegen kwamen. In de andere halve finale schakelden Yordi en Bodhi het familiepaar Lynn en Agnes uit. In de finale wonnen Yordi en Bodhi met 2-0 tegen Bram en Lisa. Ze verloren geen set meer in de verliezerstabel!

De poule winnen staat niet garant met een finaleplaats in de winnaarstabel, in de kwartfinales werden twee van de drie groepswinnaars reeds uitgeschakeld, enkel David en Danny stootten door tot in de halve finale. In de kwartfinale won het hoogstgeklasseerde duo telkens hun wedstrijd, enkel David en Danny wonnen verrassend tegen Maarten en Sandro.

In de eerste halve finale kruisten Ramil en Davy de degens met Vincent en Jules, het werd een hoogstaande match met de laatste twee als winnaar in de belle. In de tweede halve finale werd het een Hallaar-Berlaar strijd met David en Danny tegen de broers Ceulemans. Ook in deze wedstrijd trokken de Berlaar-boys aan het langste eind in de belle.

David en Danny dachten dat hun avond erop zat en waren al omgekleed om zo de finale te kunnen volgen. Tot hun verbazing moesten ze nog voor de derde plaats tegen Ramil en Davy spelen. De kleine finale werd echter duidelijk gewonnen door Ramil en Davy met 2-0 in sets.

De finale tussen Vincent – Jules en Andreas – Thomas werd gespeeld naar drie gewonnen sets tot 21. De broers startten elke set met een voorgift van negen punten. De aanwezige Orkaspelers hadden partij gekozen voor de underdogs. Onder luide aanmoedigingen kwamen de broers eerst één set achter, waarna ze twee sets op rij konden winnen. Zelfs een set waarin het halverwege 13-13 werd, konden de broers winnen. Vincent en Jules wisten dat ze uit een ander vaatje moesten tappen en deden dit ook. Ze wonnen de finale met 3-2, met een toch wel duidelijke 21-14 in de laatste set.

Andreas en Thomas waren vorig jaar verliezend finalist in verliezerstabel en dit jaar verliezend finalist in de winnaarstabel. Dat belooft voor de volgende editie! 

Vincent en Jules speelden in de poule geen enkele belle, in de eindtabel wonnen ze elke wedstrijd, in de belle! Vincent weet zich zo als eerste speler voor de tweede keer op de erelijst als winnaar te plaatsen.

Bedankt aan alle deelnemers om er een leuke en faire avond van te maken!

Ook bedankt aan Wilfried, Carina, Ronald en Christel om de hele avond de bar te doen. Stanny en Bert worden bedankt om voor de foto’s te zorgen. Jantine heeft zich mee ingezet voor het goed verloop van de avond. De sponsor PingpongMania wordt ook hartelijk bedankt om voor de vele prijzen te zorgen.  


Tot volgend jaar,
De tevreden organisator
Diederik

Erelijst:
2012: Ben Verbeke en Michael van de Putte
2013: Cedric Schoofs en Lenn Lembregts
2014: Vincent Van Hoven en Annelies Peere
2015: Lauren Enghien en Sylvie Ots
2016: Jasper Verhaegen en Jarno Heremans
2017: Bodhi Netten - Laura van Baeke
2018: Vincent Van Hoven - Jules D'hollander
Forums: