Beker van België: Dylan Berlaar - Schulen 4-3 en nu wacht de landskampioen!

Voor de eerste keer in de geschiedenis nam Dylan Berlaar deel aan de Beker van België. In de achtste finale draaide de confrontatie van onze A-ploeg met Schulen uit op een ware thriller, met Berlaar als winnaar. 

De Beker wordt in tegenstelling tot de reguliere competitie met drie spelers gespeeld in plaats van met vier. De kleuren van Berlaar werden verdedigd door Vincent Van Hoven, Jules D'hollander en Lauren Enghien.

De eerste tegenstander was Schulen: een niet te onderschatten jonge ploeg met de gebroeders Poel (beide B0) en Maxim Janik (B2). De avond begon heel vlot. Al snel kwam de ploeg op een 2-0 voorsprong. Lauren speelde een knappe wedstrijd tegen Jan Poel (3-0) en ook Jules kon vlot winnen van Maxim (3-0). Vincent daarentegen had het was moeilijker en moest nipt plooien tegen Ward Poel (2-3).

Daarna was het tijd voor de dubbel. Jules en Vincent, die onlangs nog met de titel gingen lopen op de Nacht der Dubbels, namen de opdracht op zich. Het links-rechtse duo Poel speelde een sterke match en wonnen de wedstrijd (1-3). Met een 2-2 gelijkstand kon het nog alle kanten opgaan. De laatste enkelwedstrijden waren dus nog zeer belangrijk.

Terwijl Lauren in zijn eerste wedstrijd amper tegenstand had, moest hij het onderspit delven tegen een ijzersterke Maxim (1-3). Er viel helaas weinig tegen te beginnen. Vincent kreeg de kans om zijn eerste verliesmatch goed te maken. En dat deed hij ook. Hij won tegen Jan (3-1). We konden weer rustig ademhalen. De wedstrijd tussen Jules en Ward werd allesbepalend. Maar Jules bleef ijzig kalm, speelde ongelofelijke knappe punten en won (3-0). Een bewogen avond met knap tafeltennis eindigde met een 4-3 overwinning voor TTK Dylan Berlaar.

In de 1/8ste finale zal Berlaar het opnemen tegen Diest. De regerende landskampioen in Superdivisie. Vincent, Jules en Lauren hopen op jullie steun en een massale opkomst! De datum wordt later nog meegedeeld.

door Sylvie Ots

Forums: