Zilver voor Siebe De Winter op Vlaamse Jeugdbeker

Op zondag 11 november vond de Vlaamse Jeugdbeker plaats in Aarschot. Siebe De Winter behaalde zilver bij de miniemen. Zo hielp hij een beetje mee om de jeugdbeker weer naar de provincie Antwerpen te halen. 

Vanuit onze club kon Siebe De Winter zich kwalificeren voor dit tornooi. Iedere provincie mocht twee spelers afvaardigen die allemaal tegen elkaar uitkomen. In totaal stonden er dus 9 wedstrijden op het programma voor iedere speler. De winnaar lag eigenlijk op voorhand al een beetje vast bij de miniemen. Tom Closset (B4) was favoriet voor de gouden medaille.

Siebe startte de dag meteen tegen Per Gevers, de tweede gekwalificeerde speler van Antwerpen. Niet hun eerste ontmoeting, en zeker ook niet hun laatste. In een spannende 5-setter wist Siebe met 13-11 de overwinning naar zich toe te trekken. Een beetje ongerustheid dook echter op na die eerste wedstrijd. Siebe had pijn aan de schouder en speelde de volgende wedstrijden met pijn. Ijs leggen dankzij het Rode Kruis en Reflexspray spuiten was de boodschap, want Siebe is een doorbijter en wilde toch verder spelen!

En mét resultaat. Siebe behaalde een prachtige zilveren medaille en moest enkel zijn meerdere erkennen in Tom Closset (B4), waar hij toch een setje van kon afsnoepen. Dankzij dit resultaat en de vele andere Antwerpse medailles wist de provincie Antwerpen zelfs voor de tweede keer op rij de Vlaamse Jeugdbeker mee naar onze provincie te nemen. 

Forums: