Dylan Berlaar snoept wedstrijd af van sterrenteam van Diest in knappe bekermatch

Dylan Berlaar moest dinsdag duidelijk zijn meerdere erkennen in de achtste finale van de Beker van België tegen Diest, dat met de voormalige nummers 7 en 11 van de wereld naar onze Chalet Karel Sappenberghs afzakte. Het werd 1-4 tegen de regerende landskampioen na een knappe confrontatie. Lees meer

Op voorhand was duidelijk dat Diest met een bijzonder sterke ploeg naar Berlaar kon afzakken en dat deed de landskampioen dan ook. De tegenstand bestond uit de Rus Alexey Smirnov (A1 - voormalig nummer 11 van de wereld), de Griek Kalinikos Kreanga (A2 - voormalig nummer 7 van de wereld) en de Chinees Chen Song (A16). Dylan Berlaar trad met de jonge twintigers Vincent Van Hoven (B0), Lauren Enghien (B0) en Jules D’hollander (B0) aan.

Drie gespeelde enkelwedstrijden en het dubbelspel eindigden op 0-3 voor Diest, waarin snel duidelijk was dat de Berlaarse spelers het moeilijk hadden om de wereldspelers echt te bedreigen. Enkel de wedstrijd van Jules D’hollander tegen Chen Song bracht spanning. Jules won de eerste set nipt, moest dan twee sets de duimen leggen, maar knokte zicht nog terug in de wedstrijd om dan in de vijfde set met 11-6 te winnen.

“Ik had niet verwacht dat ik zou kunnen winnen. In de competitie in Eerste Nationale heeft hij tegen ons ook meegespeeld en toen ben ik 3-0 verloren. Nu heb ik hem met mijn backhand in de rally onder druk kunnen zetten en zo heb ik op het einde het verschil kunnen maken. Dit is een mooie overwinning voor mij, zo was de nul ook weg voor de ploeg”, zei Jules achteraf.

De bekercompetitie zit er na de achtste finale zo op voor Dylan Berlaar. “Het was de eerste keer dat we hebben deelgenomen aan de bekercompetitie en het was wel een leuke ervaring. Voor ons geeft dit de kans om eens tegen een echte topploeg te spelen met uitzonderlijke spelers”, aldus Jules.

De wedstrijden:

Van Hoven – Kreanga: 5-11, 5-11, 3-11 (0-3)

Enghien – Smirnov: 3-11, 6-11, 3-11 (0-3)

D’hollander – Chen Song: 12-10, 5-11, 7-11, 11-8, 11-6 (3-2)

Dubbel: D’hollander/Van Hoven – Smirnov/Kreanga: 7-11, 6-11, 6-11 (0-3)

Van Hoven – Smirnov: 1-11, 3-11, 8-11 (0-3)

Bij een 1-4 stand was de kloof onoverbrugbaar en werd de wedstrijd beëindigd.

Foto en video: Jan Van Ginkel

Bekijk het volledig album (met ook beelden van de supporters) hier

Forums: