Provinciaal kampioenschap: Berlaar valt meermaals in de prijzen

Na de jeugd was het op zondag 6 januari de beurt aan de seniors om zich te meten in Sporthal Balsakker te Lille voor het provinciaal kampioenschap. Onze club was enorm goed vertegenwoordigd. En niet enkel toonde onze club zich present, maar we vielen ook meermaals in de prijzen. 

Dames NG (Rani De Winter)

We steken meteen van wal met een knalprestatie! In een reeks met 7 deelnemers wist Rani alle matchen te winnen in haar poulefase. De volgende ronde was meteen de halve finale. Ook hier stootte Rani makkelijk door richting finale met een 3-0 winst.

Die finale tegen Annick Bastiaensen (Brasgata) werd een pak spannender. Rani kwam nochtans met 2-1 achter maar vocht terug en won set 4 met 12-10.

De vijfde set zou het pleit beslechten...en hoe! Rani won deze uiteindelijk met 15-13 nadat ze ook nog eens een matchpunt moest wegwerken.

Proficiat Rani!

 

Dames D (Wendy Van Uffelen)

In de D-reeks bij de dames waren er 14 deelneemsters. Vermits er bij de dames meteen de overgang is van NG naar D-reeks koos Wendy voor een uitdaging en schreef zich in in deze reeks. In een poule van vier wist ze 1 van de drie wedstrijden te winnen met 3-0 maar dit was helaas niet voldoende om door te gaan naar de volgende ronde.

 

Dames C (Lynn Crauwels)

De C-reeks werd meteen bij aankomst een finale. Slechts twee deelneemsters. Lynn, in VTTL uitkomend voor Henricus (maar stiekem ook een beetje van ons:)) won die finale in een belle. De laatste set werd 11-9.

Well done Lynn!

 

Dames B (Isabel Devos, Annelies Peere)

Dubbel zoveel deelneemsters in de B-reeks ten opzichte van de C-reeks bij de dames in de B-reeks.

En de helft van de deelneemsters bestond uit Berlaars pingponggeweld. Hier geen directe uitschakeling met een halve finale en finale maar een poule waar iedereen tegen elkaar speelde. Isabel won twee van haar drie wedstrijden en eindigde daarmee op de tweede plek in de poule. Annelies won één wedstrijd en eindigde derde. De winst in deze poule ging naar Awa Sow van Nodo.

Maar dus zilver en brons voor respectievelijk Isabel en Annelies!

 

Heren NG (Jasper Hendrickx, Daan Hendrickx en Alexander Van Looy)

Maar liefst 30 deelnemers bij de heren NG en drie daarvan bestonden uit onze eigen jeugd. Een reeks onderverdeeld in maar liefst 10 poules waarvan enkel de eerste doorging naar de volgende ronde. Een moeilijke opdracht dus.

Ondergetekende zag samen met jeugdcoaches Annelies Peere en Benten Desormeaux hoe Alexander knap speelde en nipt een belle verloor. Helaas verloor Alexander ook zijn andere wedstrijd.

Daan in poule J kon helaas geen wedstrijd winnen. Helaas heb ik van Daan geen wedstrijd kunnen meepikken en heb verder weinig info. Sorry Daan.

Jasper zat in poule B en wist één wedstrijd van de twee te winnen. Helaas net te weinig om door te stoten want Arno Willems van Poppel won zijn beide matchen.

 

Heren E (Dirk Abel, Bart Peeters, Mathias Van den Bosch, Robin Fitters)

Maar liefst 45 spelers in deze reeks. Allemaal onderverdeeld in poules van 4 waarvan enkel de eerste in de poule doorging naar de volgende ronde. Mathias en Bart hadden geen enkele moeite om hun reeks te winnen. Ze wonnen elk hun drie wedstrijden. Ondergetekende speelde aan dezelfde tafel als Mathias en zag hem erg mooi spel op tafel leggen.

Dirk won 1 match in zijn poule en kon tegen de uiteindelijke winnaar van zijn poule geen van twee matchpunten benutten nadat zijn tegenstander een time-out had aangevraagd.

Robin speelde zijn eerste wedstrijd slecht en verloor die met 3-1. Om nog een waterkansje te behouden moest hij de volgende twee wedstrijden winnen. Dit deed hij ook al ging die laatste ook pas na veel zweten en zwoegen met 3-2.

Drie van onze E-spelers door naar de volgende ronde dus. Mathias kwam uit tegen de latere winnaar, jeugdspeler Klaas Adriaenssen van Merksplas.

Mathias verloor met 3-0. Jammer want met een andere loting had er zeker meer ingezeten voor hem.

De andere wedstrijd werd een rematch van een week eerder op het clubkampioenschap. Robin vs Bart. Toen ging de eer naar Bart maar nu bleek Robin verrassend te sterk en won vlot met 3-0 en ging dus door naar de kwartfinale.

Daarin werd hij aanvankelijk weggespeeld in de eerste set die hij met 11-3 verloor maar knokte goed terug tot een belle. Daarin kwam hij zelfs 10-7 voor maar kon geen matchpunt verzilveren en verloor uiteindelijk met 13-11. Zuur heet dat dan:)

 

Heren D (Kris van Houdt, Stanny Britting, Yannick Moortgat, Svern Hendrickx)

Ook in de D-reeks veel inschrijvingen. Maar liefst 37. Buiten één poule van vier werd iedereen ingedeeld in een groep van drie.

Yannick had naar eigen zeggen een offday en verloor beide wedstrijden.

Kris, de laatste tijd zéér sterk bezig, had de pech dat hij uitkwam tegen de revelatie uit de E-reeks van vorig jaar, Rushil Kothari(D0). Hij won zijn match tegen Staes Jan (D2) maar vermits Rushil alles won ging Kris niet door.

Svern(D6) had geen makkelijke poule. Ingedeeld met een D0 en D2 zou het een moeilijke opdracht worden. Svern speelde wel een belle tegen de D0 uit zijn poule maar ging ook niet door naar de volgende ronde.

Stanny kon zich wel naar de volgende ronde loodsen. Hij won een match maar verloor er ook één.

In die volgende ronde moest Stanny tegen Willems Jeffrey (D6-Gierle)...

Een spannende vijsetter die eindigde op 11-9 besliste helaas voor Stanny in zijn nadeel.

 

Heren C (Ticho De Winter, Philip Van Ostaeyen)

38 Inschrijvingen in de C-reeks. Een dag eerder nog aan de haal met de bronzen plak, trad Ticho ook op zondag aan. Ticho werd ingedeeld met een bekend Berlaars gezicht, Gie Van Eetveldt. En Ticho wist deze confrontatie ook te winnen en was daar enorm tevreden over. Terecht knap want Gie is C0 en Ticho C6. Helaas kon hij zijn volgende wedstrijd tegen Wout Dedrie (C2-Schoten) niet winnen en zo werd hij tweede in een poule van drie.

Philip(C6) werd net als Ticho tweede in zijn poule. Ook hij versloeg knap een C0. Jammer genoeg lukte dit niet tegen Glenn Geets(C4-Minderhout)

 

Heren B (Lauren Enghien)

Twee poules van vier in de B-reeks bij de heren en meteen ook de hoogste reeks van het weekend.

Lauren trad aan tegen drie B6’en in zijn poule. Lauren won ze alle drie.

In de halve finale had Lauren weinig moeite met Benjamin VD Sanden(B2-Nodo) en won 3-0 (setstanden 11-6,11-4,11-6).

De finale werd een viersetter tegen Mertens Luk(B2-Sokah).

Setstanden 11-8,10-12,11-8 en 11-5.

Proficiat Lauren!

 

Verslag: Robin Fitters

Forums: