Arno De Kepper won de twintigste dag van de Jeugd

Sommige verslagen hebben net iets meer tijd nodig dan anderen, maar daarom zijn ze niet minder de moeite om te lezen... Hier is het verslag van de twintigste Dag van de Jeugd! Die werd gewonnen door Arno De Kepper. 

Op 30 juni 2018 vond de twintigste "Dag van de Jeugd" plaats. Met 21 ingeschreven jeugdspelers was het op voorhand al een groot succes. In de finale was Arno De Kepper dankzij zijn ervaring en koelbloedigheid in de belle net iets beter dan Seppe Schelkens en dat ondanks zijn 9-0 achterstand met de voorgift. 

Er stonden enkele leuke activiteiten op het programma: bowlen, croque monsieurs eten, tornooi met voorgift én frietjes eten. Na het bowlen en de croques gingen de jeugdspelers van start aan het tornooi, wie ging Ticho De Winter opvolgen? Er werd gespeeld in drie poules van zeven spelers. . In de poules werd er met voorgift naar twee gewonnen sets gespeeld. Nadien werd er naar drie gewonnen sets gespeeld. De eerste vier van elke poule gingen naar de winnaarstabel, de anderen speelden verder in de verliezerstabel. 

Poule A werd gewonnen door Arno De Kepper. Hij verloor maar één set, wat verrassend is aangezien hij als hoogst geklasseerde in twee wedstrijden met een 9-0 achterstand van start ging. Gijs, Jonas van Baekel en Wout gingen mee naar de winnaarstabel. Job, Lars Verdonck en Themis zetten het tornooi verder in de verliezerstabel.

Poule B werd gewonnen door Thomas Ceulemans, net als Arno verloor hij maar één set en moest in twee wedstrijden 9-0 voorgift geven. Lars Somers eindigde verrassend tweede in deze poule, net als Jasper en Jonas Wuyten ging hij verder naar de hoofdtabel. Daan, Brent en Thibo vervoegden de verliezerstabel.

Poule C had met Seppe Schelkens een verrassende winnaar: hij had nog geen officiële competitiewedstrijd gespeeld. Enkel Jasper, die derdes in de poule eindigde, kon tegen Seppe winnen. Tibo eindigde derde en de titelverdediger Ticho eindigde vierdes. Lars Abel, Siebe en Maithé speelden in de verliezerstabel verder. In de verliezerstabel won Brent de finale in de belle tegen Jasper met het kleinste verschil.

De titelverdediger Ticho verloor in de kwartfinale tegen Gijs. Gijs verloor in de halve finale dan weer in de belle tegen Arno. Seppe won met gedurfd spel al zijn wedstrijden met 3-0 tot in de finale. In de halve finale won Seppe tegen Jonas van Baekel. In de troostfinale toonde Gijs zich de betere van Jonas en eindigde zo op de derde plaats. 

De finale werd een thriller van formaat: In de finale was Arno De Kepper dankzij zijn ervaring en koelbloedigheid in de belle net iets beter dan Seppe Schelkens en dat ondanks zijn 9-0 achterstand met de voorgift.

De zonnige dag werd afgesloten door frietjes met curryworsten voor alle aanwezigen. De sfeer was top, een sportieve en faire hoogdag!

"Uit naam van alle jeugdtrainers willen we alle spelers bedanken om er een leuke dag van te maken. Ook bedankt aan de ouders om te rijden naar Kessel en terug. En dank aan iedereen die geholpen heeft met de organisatie. Op naar de 21e editie", klonk het nog bij de jeugdtrainers.

door Diederik Peere

Forums: