'Bal à la Lauren' bij de D-ploeg van de jeugd, ploeg wint tegen op papier sterkere ploeg

Het moeten niet altijd de hoogste ploegen zijn: vandaag blikken we terug op een wedstrijd van de D-ploeg bij de jeugd, de ploeg van Mauro, Jasper en Daan. Hoe hebben zij de winterstop verteerd? Blijkbaar niet slecht, want wat op papier een ongelijke strijd leek, pakte goed uit voor onze D-ploeg. 

Traditioneel worden er na nieuwjaar in de jeugdreeksen play-offs gespeeld. Alle jeugdploegen van de provincie Antwerpen worden ingedeeld volgens hun behaalde resultaten voor Nieuwjaar. Zo kan er eens tegen andere ploegen gespeeld worden en spelen de spelers meer op hun niveau. Zaterdag was de eerste speeldag. De D-ploeg jeugd (NG/NG/NG) nam het op tegen Turnhout G (E4/E6/NG). Een op papier zeer ongelijke strijd… 

Daan Hendrickx mocht de spits afbijten tegen Oscar. NG tegen NG en dus altijd onvoorspelbaar. Maar Daan kende Oscar nog van op het Prov. Kamp. Seniors van vorig weekend (waar hij reeds tegen Oscar speelde) en benutte de zwaktes van de tegenstander optimaal met een droge 0-3 als gevolg.

Mauro Bruynseels was de volgende. Tegenstander was Tom (E6). Mauro kende een moeilijk begin maar na een beetje coaching en een felbevochte tweede set (10-12) groeide het geloof. De derde set was een hapje voor Mauro die steeds beter ging spelen. Maar de E6 wou zich niet laten doen door een NG en won de, weeral felbevochte, vierde set met 13-11. Een belle dus. Mauro ging vrank en vrij spelen en een paar minuten later was de winst een feit. 0-2 voor Berlaar dus.

Jasper Hendrickx had de eer om de terugronde te mogen inzetten tegen Tibo, een E4. Jasper is echter niet vies van een uitdaging meer of minder en was dus niet onder de indruk. Vanaf de eerste service was het duidelijk dat Jasper met een plan aan tafel stond. Hij wou perse een eerste keer winnen van een E4. En zo geschiedde: met agressief powerplay overklaste hij de op papier sterkere tegenstander. 8-11, 8-11, 7-11 waren de setstanden en de missie van Jasper was geslaagd.

Dan terug Mauro, nu tegen tegen Oscar (NG). Net als tegen Daan in de eerst match woog Oscar toch een beetje te licht voor dit niveau. 0-3 dus en Berlaar leidde dan al met 0-4.

Jasper was nog maar net bekomen van zijn winst tegen Tibo (E4) of hij werd al terug aan de tafel verwacht om Tom (E6) partij te geven. De eerste twee sets gaven de speler elkaar geen duimbreed toe: 9-11 en 11-9. Maar dan ontbond Jasper zijn duivels en liet de tegenstander alle kanten van de tafel zien. 2-11 voor Tom goed wist dat de set al gedaan was. In de vierde set ging Jasper op zijn elan door, Tom deed er alles aan om geen tweede keer te verliezen van een NG maar tevergeefs: 7:11 en wij 0-5 op voorsprong.

Na het opwarmertje van de eerste match mocht Daan zich dan meten met Tibo (E4). Enkel had Daan de pech dat Tibo zich geen tweede keer wou laten vloeren door een NG en dus zijn spelniveau opkrikte. 3-1 verlies voor Daan maar hij verkocht zijn huid duur en tekende wel voor het mooiste punt van de dag met een bal langs de tafel ‘à la Lauren Enghien’.

Dan het dubbelspel. Na de deelname aan het Prov. Kamp. Seniors DHNG van de vorige zondag wilden Daan en Jasper zich wel eens meten met zwaardere tegenstand (E4/E6). Het werd echter een wedstrijd waarin het plezier op de eerste plaats kwam en waarin heel wat werd afgelachen aan beide kanten. Plezier in het spel is ook belangrijk… En met een 1-5 voorsprong kan je je dat wel permitteren.

Na het dubbel mocht Jasper uitbollen tegen Oscar (NG): een logische 0-3 die behaald werd met efficiënt controlespel en af en toe flink uithalen met zijn forehand.

Daan mocht het in zijn laatste match opnemen tegen Tom (E6). Het werd een match op het scherp van de snee waarin gevochten werd voor elk punt en soms een mooie lange rally (die verdiend applaus kreeg van de supporters). De eerste 2 sets werden nipt gewonnen door Tom (11-9 en 13-11). Maar Daan wou iedereen laten zien dat hij zijn voet zeker naast die van een E6 kan zetten en won de volgende set met 9-11. De vierde set ging weer op en af maar de ervaring van de oudere en hoger geklasseerde Tom gaf de doorslag: 11-9. Turnhout kwam terug tot 3-6.

Mauro mocht de voormiddag afsluiten tegen Tibo (E4). Hij had Jasper al zien winnen tegen deze tegenstander en wou niet achterblijven. De eerste set ging nog nipt verloren met 11-9 maar in de volgende set legde Mauro terug wat meer risico in zijn spel. Dit wierp snel zijn vruchten snel af (4-11) en Tibo wist het even allemaal niet meer. De volgende set waren ze terug wat meer aan elkaar gewaagd maar Mauro trok wel aan het langste eind (9-11). En de vierde set werd weer een thriller waarin de spelers om de beurt de bovenhand hadden maar uiteindelijk pakte Mauro de set met 10-12 en dus de match met 1-3.

Een voormiddag mooi pingpong werd dus bekroond met een eerste overwinning (3-7) dit seizoen. Proficiat!

door Svern

Zelf ook een leuk wedstrijdverslag? Iets te melden uit een tornooi of een competitiewedstrijd? Bezorg je tekst aan Bert. 

Forums: