Vlaamse Kampioenschappen: goud in de hoogste reeks voor Margo Degraef

De Vlaamse Kampioenschappen van 2019 in Lommel hebben een mooi Berlaars tintje gekregen. Annelies Peere won brons bij Dames B en Margo Degraef werd Vlaams kampioene in de A-reeks na een zeer knappe prestatie. Het waren dus de dames die onze club reden tot feesten gaven. 

Op het hoogste schavotje staan in de hoogste reeks: Margo Degraef (A4) kreeg het voor mekaar. Ze klopte Lung (A2), Mityokova (A6) en Bours (A15) en mocht zich zo dubbel en dik verdiend Vlaams kampioene noemen. Onze damestopper speelde dit jaar competitie in Italië, waar ze als Erasmusstudente studeerde. Ze toonde zich nadien heel tevreden. "Ik ben superblij met deze titel”, verklaarde Degraef aan de website van de VTTL. “Ik ben net terug uit Italië, waar ik op Erasmus zat, dus ik wist niet goed wat te verwachten. Het was bovendien lang geleden dat ik nog eens tegen Lung had gespeeld, maar het ging bijzonder vlot. Dit geeft vertrouwen voor het BK jeugd en de World Tour in Portugal. Ik blijf nu in België en ga hard trainen om in Merksem die Belgische titel te veroveren. Vorig jaar ging ik nipt onderuit in de finale, nu wil ik goud pakken.”

En daarmee is nog niet alles gezegd over de Berlaarse podiumplaatsen. Annelies Peere behaalde namelijk knap brons bij dames B. Ze kon zich door de poules worstelen en klopte in de kwartfinale Nadia Denys (B0). De latere winnares Nataliya Smirnova (B4) bleek in de halve finale wel te sterk. 

Verder deden ook nog Isabel Devos (1 wedstrijd gewonnen in de poule Dames B) en Lynn Crauwels (vijfde plaats Dames C) mee. 

Oud-Berlaarspeler Robin Devos werd overigens Vlaams kampioen bij de heren A. 

 

 

Forums: