De spanning, de knappe punten, het bloedstollende einde, het applaus en de ontroering: herbeleef de BK-winst van Margo Degraef

Berlaar-jeugdproduct Margo Degraef is Belgisch Kampioen Dames A. Van deze prachtprestatie genieten we graag nog even na. Dankzij de video-opname van Jan Van Ginkel kunnen we de laatste set opnieuw beleven. Lees meer

 

Aan de website van de VTTL reageert Margo heel blij. “Ik was heel ontroerd na de wedstrijd”, aldus Degraef. “Je hoopt er altijd op, maar ik had het niet echt verwacht. Ik moet de supporters alvast heel hard bedanken. Na een 2-0-achterstand in sets had ik niet verwacht van nog te kunnen terugkomen, maar ik ben blijven knokken. Op een bepaald moment leek de wedstrijd gekanteld te zijn, desondanks werd het toch nog een belle. In zo’n situaties moet je kalm blijven. Ik was echt wel aan het sterven vanbinnen op het einde, de ontlading was dan ook enorm."

De andere toppers Nathalie Marchetti en Eline Loyen sneuvelden al in de kwartfinale. In de finale leek Lung eerst te gaan winnen, maar daarna nam Degraef over, met een 3-3 in sets als resultaat. "Een bloedstollende ontknoping stond ons te wachten, mét hoogstaand tafeltennis. 5-5, 6-6, 7-7, er kwam maar geen afscheiding. Tot Degraef met de steun van een fantastisch publiek zich twee matchpunten bezorgde. Het tweede was het goede, en Margo was dolgelukkig. Eindelijk die eerste titel bij de seniores", becommentarieert de VTTL haar zege. 

Bij de heren won Cédric Nuytinck voor de derde keer op rij. Robin Devos eindigde op de tweede plaats, na zijn eerste finale. 

Foto's Jan Van Ginkel

 

Forums: