Balder A gaat strijdend ten onder in finale van Beker van Antwerpen

Op donderdag 2 mei moesten we met Balder A, onze hoogste ploeg in het Sporta-verbond, onze titel in de Beker van Antwerpen verdedigen tegen de spelers van Schoten A. Ook zij spelen in Ere en wonnen al vaak de beker. Lees hier het verslag. 

Schoten speelde met hun vaste ploeg. Omdat Dominique dit jaar 5/6 tegen deze spelers haalde, hebben we besloten om onze vaste bekerploeg iets te wijzigen. Joeri stond zijn plaats af in de hoop zo de beker binnen te halen. De nieuwe truitjes van Berlaar, waar we volgend seizoen allemaal in zullen spelen, waren overigens net binnen zodat ze ingewijd konden worden op een finaledag. 

Schoten speelde met Siemen Bastiaens B0, Johan Loos B2 en Wouter Van Renterghem B2, wij met Dominique B0, Peter B0 en Wim VDA B4. Op papier dus evenwaardig, maar naar VTTL klassementen was Schoten wel favoriet. De arena voor deze finale was te Sint-Antonius. Joeri was erbij als supporter zodat hij mee de beker in de lucht kon steken, want hij had ons zeker in de kwartfinale tegen Pipoka in de laatste match aan de overwinning geholpen door op 19-19 in de belle de wedstrijd naar zich toe te trekken zodat we met 5-4 wonnen. 

Peter had dit jaar niet tegen Schoten gespeeld, waardoor zijn wedstrijden iets minder te voorspellen zouden zijn, al kent iedereen elkaar al wel jaren. Peter begon tegen Wouter, maar helaas was de wedstrijd al gedaan voor Peter erin zat. Wouter speelde sterk en liet Peter op geen enkele moment in de wedstrijd komen met een droge 2-0 als gevolg.

Hierna was het aan Dominique om dit recht te trekken. Het stond echter al 7-0 na 2 minuten. Gelukkig was het tot 21. Johan had een nieuw strijdplan ontwikkeld, vooral dankzij de zaal. Voor de eerste keer in de vele ontmoetingen slaagde Johan erin om gewoon elke spin van Dominique in Johans voorhand af te slagen. Dominique kreeg ook geen greep op de service van Johan, waardoor de 1e set snel gedaan was. 2e set miste Johan meer en vocht Dominique zich terug in de match. In de belle stond het weer snel 8-2 voor Johan… Toch kwam Dominique terug tot 13-12, waarna een wereldpunt van beide volgde. Helaas was het punt voor Johan en het vertrouwen ook, waarna hij doorstoomde naar een vlotte overwinning.

Nu was het aan Wim om te verrassen tegen Siemen. Dit gebeurde de eerste set bijna, Wim kwam terug tot 19-19, maar trok daarna helaas aan het korste eind. Volgende set was weer met vele goede momenten van Wim, maar Siemen was vaster en nam de overwinning.

Daarna moest Dominique bewijzen dat hij niet voor niets mee was gekomen. De laatste keer had hij van Wouter verloren, maar deze keer had Wouter geen controle op de service van Dominique, waardoor hij steeds kansen kreeg om te topspinnen en nu werden ze niet afgeslagen. In 2e set lukte alles bij Dominique met verschillende netjes erbij, met een 2-0 overwinning als gevolg. 

Hierna was het terug aan Wim VDA tegen Johan. Ook hier was de eerste set weer zeer nipt maar was het weer Johan die won. In 2e set holde Wim wat achter de feiten, kwam nog eens terug, maar verloor toch.

Een verliesmatch betekende vanaf nu het einde van de finale… Peter moest tegen Siemen, dit kon zijn wedstrijd wel eens worden. Gelukkig was Peter hier wel top, wat dan wil zeggen dat we zeer veel mooie rally’s zagen! Siemen houdt meer van de tegenaanval, waardoor hij juist sterker was als Peter veel aanviel. Na de eerste set besloten we dan maar minder aan te vallen en nog meer in verdediging te gaan, wat mooi lukte. Peter maakte meer en meer punten in verdediging en zo werden de keren dat hij eruit kwam ook des te onvoorspelbaarder en moeilijker. Siemen kreeg het moeilijker en moeilijker zodat Peter in de belle verdiend won. Oef!

Nu was het terug aan Wim tegen Wouter. Wouter speelde terug op niveau, waardoor Wim enkel punt had als hij zwaar domineerde. Dit deed hij met momenten prachtig, maar zelfs dan kon het zijn dat Wouter in de rally toch het punt binnenhaalde. Gegarandeerd heeft Wim de beste punten van de avond bovengehaald, maar Wouter bleef erin geloven. In de belle kwam Wim met wat pech 16-6 achter. Hij bleef erin geloven en haalde het beste in zijn spel boven zodat hij terugkwam tot 20-20!

Helaas zat het weer niet mee voor Wim en moest hij nipt de duimen leggen, waardoor Schoten de beker binnenhaalde.

Volgend jaar herkansing!

Forums: