Sporthal Scherpenstein kleurt Berlaars blauw in F-reeks

In Schelle werd op 5 mei naar jaarlijkse gewoonte het federaal toernooi in Sporta gespeeld. In de F-reeks waren er bij de 10 deelnemers twee spelers van onze club aanwezig. De dag draaide uit op een Berlaars onderonsje. 

Ivo Yperman en Wendy Van Uffelen speelden beiden in een aparte poule. Vooral Ivo moest knokken tot op het laatst om door te stoten in z'n groep. Hij won zijn laatste wedstrijd met 3-0 en won zo twee van de vier wedstrijden. Maar ook twee andere deelnemers in zijn poule wonnen er twee. Maar vermits Ivo meer sets gewonnen had, mocht hij toch door naar de kwartfinale.

Wendy Van Uffelen heeft ook elke wedstrijd haar uiterste best moeten doen. Ze won twee belles met het kleinste verschil en eindigde haar poule knap met een vier op vier. Dit leverde haar meteen een plaats in de halve finale op. Ivo moest dus eerst nog voorbij een kwartfinale. Dat deed hij en versloeg een van de meest technisch begaafde spelers. Ook Wendy deed dat eerder die dag.

De halve finales waren uitermate spannend. Beide kregen een beetje de underdogpositie toebedeeld, maar net dan zijn beiden op hun sterkst. Ze legden een goeie focus aan de dag en wonnen verdiend hun halve finale... Ivo won met 3-2, Wendy met 3-1. Hoezo Wendy en Ivo zouden underdogs zijn?

De finale werd dus een Berlaar onderonsje. Een match lamgelegd door de stress en het feit dat twee clubleden voor de titel speelden. Er werd plots niet of amper meer aangevallen. Uiteindelijk besliste Ivo de wedstrijd en won verdiend. 

In de B-reeks verdedigde Joeri Huyskens onze clubkleuren. Naar eigen zeggen had Joeri geen topdag en dat heb je uiteraard nodig om potten te breken op dit niveau. Joeri zat in een poule van vijf waarvan de eerste 3 doorgingen. Joeri won nog wel van Alex Janssens, maar verloor de daaropvolgende twee matchen met 3-1 van B6'en. De laatste match tegen B0 werd volgens Joeri ook met 3-0 verdiend gewonnen door z'n tegenstander. Uiteindelijk kwam Joeri net een set tekort om toch nog door te stoten.

door Robin Fitters

Forums: