Zo was het familiedubbeltornooi: 87-jarige mee aan de winst!

Het familiedubbeltornooi dat in het voorjaar werd gespeeld kende een even mooie als verrassende winnaar. Clublid Jan Degraef en zijn 87-jarige vader Henri toonden zich het strafste dubbelduo! We blikken terug in tekst, foto en video...

Er schreven zich 14 dubbelparen in voor het tornooi op 4 mei. Het feit dat de inschrijvingsvoorwaarden wat verfijnd waren tegenover vorige jaren, miste zijn effect niet. In tegenstelling tot vorige jaren waren er geen dubbelparen die er bovenuit staken en hadden we quasi overal een competitiespeler gekoppeld aan een echte beginneling. Jan Degraef, initiatiefnemer van het eerste uur van dit evenement, vormde een opvallende combinatie met zijn zowaar 87-jarige vader Henri. De nog erg kwieke senior had lang geleden op recreatief niveau gespeeld, en groeide in het tornooi. 

Met 2 poules van zeven dubbels waar iedereen tegen iedereen uitkwam, was er speelgelegenheid te over. Na de poules waren er rechtstreekse matchen voor de definitieve plaatsen; enkel de twee eersten van elke poule mochten nog een kruis-halve-finale betwisten. 

Alhoewel de dubbels dus meer aan elkaar gewaagd waren dan de voorgaande jaren, waren het toch 3 van de 4 vooropgestelde favorieten die de halve finales bereikten:

- jeugd-recreatiespeelster Amalia met haar vader Ehorge, die in Roemenië competitie heeft gespeeld

- competitiespeler Benten Desormeaux met zijn vader Claude, deelnemer aan Start To Ping Pong

- competitiespeler Robin Fitters met zijn schoonbroer Kris, liefhebber van een fris pintje met veel balgevoel

Als vierde halve finalist werd getipt op Andreas Ceulemans met zijn vader Patrick, maar die haalden het nipt niet en zouden uiteindelijk op de vijfde plaats eindigen. Hun plaats werd ingenomen door, jawel ...: Jan Degraef en vader Henri. Ze speelden heel wat 5-setters, maar wonnen ze allemaal ! 

En ze gingen verder op dit élan en wonnen ook de halve finale tegen Amelia en Eheorge met 3-2 ... om dan ook in de finale tegen Benten en Claude met het kleinste verschil te zegevieren !!  Het verschil zat hem in het retourneren van de service van de sterke speler door de zwakkere speler: Claude slaagde er niet één keer in die van Jan onder controle te krijgen, terwijl een steeds beter spelende Henri er enkele van Benten kon retourneren. Het waren er slechts een paar, maar het bleek voldoende voor een nipte zege. 

De eveneens aanwezige mama van Jan mocht terecht fier zijn: een mooie editie met een ongelooflijk mooie winnaar.

Bekijk het volledige uitgebreide foto-album hier.

door Werner Van den Broeck

 

 

Forums: