TOUCH: G-ploeg rondt lastige verplaatsing naar AFP Antwerpen succesvol af, met dank aan Thomas Cook

Vrijdagavond moest Berlaar G in vierde provinciale D een altijd lastige verplaatsing maken naar AFP Antwerpen. Er viel de dag voor de wedstrijd al nieuws te melden. Jammerlijk nieuws helaas, maar Thomas Cook zorgde voor een oplossing, zodat Robin, Louis, Loes en Svern (vlnr) aan de slag konden met een competitieve ploeg. 

Gijs Verschaeve viel donderdagavond geblesseerd uit aan de voet. Even werd zelfs gevreesd voor gescheurde ligamenten maar zover kwam het gelukkig niet. Gijs, die goed aan het seizoen gestart is, zou uiteraard gemist worden. Kapitein Svern kon op zoek naar een waardige vervanger en vond die in Louis Put, die door een gekende ex-vliegtuigmaatschappij anderhalve dag vroeger naar huis werd gestuurd van vakantie.

TTK DYLAN BERLAAR G trok dus naar AFP met Svern Hendrickx (D6), Lucien "LOES" Dielkens (D6), Louis Put(D6) en Robin Fitters (D6). AFP trad aan met Felipe Fraga (D4), Simon Delespaul (D4), Walter Baetens (D6) en Filip Saerens (E0).

Svern en Robin starten de avond en zetten meteen de toon door beiden te winnen. Svern versloeg Filip Saerens met 3-0 en Robin omzeilde het noppenspel van Walter en won ook met 3-0. Louis maakte er 0-3 van voor Berlaar tegen Filipe Fraga. Filipe vond geen of nauwelijks antwoord tegen de noppen van Louis. In zijn gekende stijl maakte Louis er 3-1 van. Op de andere tafel verweerde Loes zich sterk maar moest z'n meerdere erkennen in Simon die met 3-1 won. Ook match 4 en 5 zouden naar Berlaar gaan. Svern liet zich ook niet vangen aan de noppen van Walter en maakte er vlot 3-0 van. Robin had het een pak lastiger tegen Filip. Na een vlotte eerste setwinst kantelde de match wat en kwam Robin 2-1 achter na het missen van een reeks setpunten in set 3. Het werd uiteindelijk 16-18. Even leek het dat Robin zichzelf de das had omgedaan maar hij stoomde met aanvallend spel door in set 4 en 5 die gewonnen werden met 11-7 en 11-6. 

Met een 5-1 voorsprong leek Berlaar G sterk op weg naar de overwinning en toen startte de immense pechavond van Loes. Loes speelde de zevende match van de avond tegen Filipe Fraga. Loes sloeg de ene knappe backhand winner na de andere maar tegen het geluk van de tegenstander kon Loes niets verhelpen. Filipe wint de eerste set na 9-10 te hebben achtergestaan door, jawel twee netballen en een netbal die overvloog van Loes na een forehand spin. In set twee won Loes dan weer met 12-10 maar wel dik verdiend. In set 3 komt Loes meerdere keren op setpunt maar opnieuw zit het geluk niet mee. Filipe blijft telkens in de race met alweer vier toucheballen of een netrand. Loes verliest die set onverdiend met 15-17. Fysiek en mentaal was de veer daardoor gebroken en de vierde set werd een formaliteit... Louis kwam in zijn match 2-0 voor tegen Simon maar moest de daaropvolgende drie sets helaas prijsgeven.Aan "de rust" stond het nog altijd wel 5-3 voor Berlaar maar de riante uitgangspositie werd dus wel verkleind door die twee overwinningen van AFP. Gelukkig mochten Loes en Louis meteen weer revanche nemen en dat deden ze dan ook met verve. Beide wonnen hun match met 3-1. Berlaar dus weer stevig aan de leiding met 7-3. Svern en Robin konden nu al de buit binnenhalen maar met de twee D4'en als tegenstand geen directe garantie op succes. Svern had helaas geen verhaal tegen Filipe Fraga en verloor met 3-0. Robin had in zijn eerste set tegen Simon met vier gelukstreffers de nodige meeval en won die set met 12-10. Set twee werd wel verloren maar in set drie en vier werd orde op zaken gesteld. 3-1 winst en dus was een puntje bij een 8-4 tussenstand voor Berlaar alvast veilig gesteld.

Louis en Loes konden met nog vier matchen te gaan nu al de drie punten pakken. Louis wist wel dat de match tegen de noppen van Walter lastig zou worden voor hem vermits ook Louis met noppen speelt en ze beide elkaar's sterke kwaliteiten neutraliseerden. Het werd een spannende belle die uiteindelijk met 11-8 gewonnen werd door Walter. Loes zou in zijn match, na al een ganse avond pech in het spel, nog een opdoffer te verwerken krijgen. Loes speelde goed tegen Filip. Na twee eerdere sets die Loes alweer met het kleinste verschil verloor (13-15 en 9-11) viel Loes ook nog eens geblesseerd uit in set 4 bij een 1-2 achterstand in sets. De vierde set was spannend en bij een 6-5 voor Filip kreeg Loes felle pijn aan z'n rechterbeen en moest helaas opgeven.

Met nog twee matchen te gaan stond Berlaar nog wel voor met 8-6 maar werd het binnenhalen van de drie punten plots weer iets moeilijker want ook nu wachten Svern en Robin twee D4'en. Svern begon zijn match wel met het nodige vertrouwen. De speelstijl van Simon lag hem en hij voorspelde winst. Of Svern inderdaad helderziende is betwijfel ik maar wat de uitslag betreft had hij wel overschot van gelijk. Svern won makkelijk van Simon die in drie sets slechts 12 punten sprokkelde. De zege was hiermee binnen maar Robin wilde zijn match ook nog wel winnen. In de opwarming bleek Felipe in elk geval enorm gemotiveerd. Bij een 1-2 achterstand en 12-12 in de vierde set heeft Robin het nodige geluk met een netbal die naast de tafel valt. Felipe is geen Lauren Enghien en duikt naar die bal en komt lelijk ten val en breekt daarbij z'n palet. 13-12 voor Robin en een tegenstander die verder moet met de palet van Simon. Na enkele ballen inspelen maakte Robin er 14-12 van. In de Vijfde set neemt Robin meteen afstand met 6 punten op rij. Uiteindelijk zou hij de vijfde set winnen met 11-3.Een knappe 10-6 overwinning voor Dylan Berlaar G dus bij AFP Antwerpen. Hiermee komen ze op plaats 2 in de stand op gelijke hoogte van Turnhout, Hulshout en Sint-Antonius. Zoersel, die nog moet spelen, kunnen zich bij winst nog bij dit rijtje voegen. S

HEREN

Dylan Berlaar A - Rooigem Gent A: 6-10
Dylan Berlaar B - Schoten A: 8-8
Dylan Berlaar C - Tecemo B: 12-4
Dylan Berlaar D - Retie A: 7-9
Dylan Berlaar E - Rupel D: 10-6
Dylan Berlaar F - Geelse G: 9-7
Dylan Berlaar G - AFP Antwerpen F: 10-6
Dylan Berlaar H - Sokah H: 3-13
Dylan Berlaar I - Sint-Antonius D: 10-6

DAMES
Dylan Berlaar A - Rooigem Gent A: 9-1

JEUGD
Dylan Berlaar A - Gierle A: 2-8
Dylan Berlaar B - AFP Antwerpen B: 6-4
Dylan Berlaar C - Brasgata B: 3-7
Dylan Berlaar D: Vrij
Dylan Berlaar E - Gierle F: 5-5

SPORTA
Balder A - Merksplas A: 8-2
Balder B - Turnhout A: 3-7
Balder C - Schilde B: 5-5
Balder D - Virtus C: 9-9
Balder E - Rupel H: 4-6
Balder F - Virtus F: 2-8

Forums: