TOUCH: D-ploeg behaalt mooie overwinning tegen sterk Hulshout (+VIDEO)

Vrijdagavond stond in 2de provinciale A de thuismatch tegen Hulshout A op het programma. Dat was geen hapklaar brokje, maar Philip Van Ostaeyen (D0), Andreas Ceulemans (C4), Benten Desormeaux (D0) en Siebe De Winter (C6) klaarden de klus.

Voor Berlaar speelde vrijdag: Andreas Ceulemans (C4), Siebe De Winter (C6), Benten Desormeaux (D0) en Philip Van Ostaeyen (D0). Voor Hulshout: Christiaan Bruynseels (C0), Rob Wuyts (C2), Johan Vranken (C6) en de vader van Rob, Gustaaf Wuyts (D6).

Benten begon zijn avond tegen de op papier, en zou later ook blijken, de sterkste speler van Hulshout. Christiaan had als C0 nochtans geen makkelijke kluif aan Benten. Benten maakte het hem in alle vier de sets enorm moeilijk maar verloor uiteindelijk met 1-3. Na de match zei Benten zelf dat je tegen een speler, die toch vier klassementen sterker is, elke bal de concentratie moet behouden. Dit lukte perfect maar op cruciale momenten kantelde de match in het voordeel van Christiaan. Op de andere tafel speelde Philip tegen Rob (C2).

Ook Rob, die drie klassementen sterker is dan Philip, had het in drie van de vier sets knap lastig. Ook hier zat het op de cruciale punten net tegen. Philip verloor, net als Benten, met 1-3. Setstanden waren 13-11, 9-11, 5-11 en 8-11. De taak dus aan Siebe en Andreas om de achtervolging op Hulshout in te zetten. Siebe speelde tegen Gustaaf die met z'n D6 klassement tegen het nodige, op papier althans, moest opboksen. Gustaaf knokte zich in de derde set zelfs even tot 10-10 maar verloor die set toch met 10-12. Het werd uiteindelijk toch makkelijk 3-0 voor Siebe.

Op de andere tafel stond er naast Andreas nog een bekend gezicht aan de tafel. Johan Vranken speelt in Sporta voor Balder B. Andreas won met 3-0 maar makkelijk werd het nooit. Met setstanden 12-10 en twee keer 11-9 was het telkens heel nipt. In de eerste set speelde Andreas een setbal voor Johan weg. De bordjes stonden met deze twee overwinningen opnieuw gelijk.

In match 5 moest Philip het dit keer opnemen tegen Christiaan. Helaas was De C0 van Hulshout  te sterk. Philip verloor met 0-3. Op de andere tafel kon Benten een set afsnoepen van Rob (C2) maar het werd uiteindelijk 1-3. Opnieuw stond onze D-ploeg 2 wedstrijden achter.

De match van Johan Vranken tegen Siebe moest onze jongens terug in de race brengen. Siebe won de eerste twee sets relatief makkelijk. Setstanden werden 11-7 en 11-8. Enkel in set drie was Johan er dicht bij. Na één setbal te hebben weggewerkt won Siebe de set met 12-10 en dus ook meteen de match. Ook Andreas won z'n match. Met een klinkende 3-0, setstanden 11-3 / 11-6 / 11-5, bracht hij de totaalstand op 4-4 en leek de avond regelrecht naar een gelijkspel af te stevenen.Match 9 werd ingezet door Philip die het mocht opnemen tegen Johan. Enkel in set 3 kon Philip meestrijden tot setwinst. De andere drie sets waren dan weer duidelijk voor Johan. Met Benten, die in zijn match tegen Gustaaf (D6) speelde, moesten we in staat zijn om er 5-5 van te maken. Het lukte Benten uiteindelijk met 3-1 maar  zowel als Benten als ik hadden toch het gevoel dat het geen belle had moeten worden want Gustaaf bood meer dan enkel maar weerwerk. Set 4 werd nipt gewonnen met 11-9 en had anders kunnen uitpakken.

Klein detail...Scheidsrechter Siebe was op de scheidsrechterstoel gaan zitten met een reep chocolade in de hand. Tellen en chocolade eten gaan blijkbaar niet goed samen maar levert wel enkele grappige taferelen op. Op het bord stond het 3-1 voor Benten terwijl het in werkelijkheid op dat moment 3-4 was in het voordeel van Gustaaf. Hoewel Gustaaf zichtbaar van de wijs was werd alles met een knipoog en kwinkslag opgelost.

Siebe moest wel alert zijn voor de, op papier, lastigste match van de avond. Christiaan had al twee keer bewezen enorm sterk te spelen. Ook in z'n match tegen Siebe stoomde hij gelijk door. Hij won de eerste twee sets met 9-11 en 8-11. Siebe speelde echter wel goed mee en er waren zeker kansen en dat voelde hij zelf ook. In set drie en vier moest hij alles geven maar kon met twee maal 11-9 winst een belle uit de wacht slepen. Dit was veruit de match met de mooiste punten van de avond. In die belle won Siebe de laatste set met 11-7. Een knappe overwinning! Andreas maakte er daarna 7-5 van door te winnen van Rob (C2). Andreas moest nog wel de eerste set prijsgeven maar won daarna makkelijk de drie daaropvolgende sets.

Match 13 leek even een ongeluksgetal te worden voor Philip. Daarin speelde hij tegen Gustaaf. Wat theoretisch een haalbare kaart moest zijn leek in der realiteit heel wat minder voorspelbaar.
De sets verliepen dan ook heel sterk verschillend en na winst van de eerste set kwam Philip zelfs 1-2 achter. Het werd uiteindelijk een belle die dan nog makkelijk door Philip gewonnen werd. De setstanden waren: 11-5, 4-11, 7-11, 11-5 en 11-1. Zo maakte Philip er dus 8-5 van voor Berlaar. Nog één wedstrijd nodig voor de overwinning.

Daar zorgde Benten al meteen voor. In een al even uiteenlopend wedstrijdverloop won hij tegen Johan Vranken. Benten won de eerste set met maar liefst 11-1 maar daarna knokte Johan zich weer in de match en pakte set twee en drie (9-11 en 5-11). In set vier en vijfde stelde Benten orde op zaken en won zeer overtuigend met 11-3 en 11-4.

Zege binnen, dus konden Siebe en Andreas de klus helemaal afmaken. Helaas lukte het niet in de voorlaatste wedstrijd van de avond. Siebe verloor in drie sets van Rob waarbij ik de indruk had dat het breekpunt in die match al meteen bij de eerste set lag die met 10-12 verloren werd. Andreas speelde ook slechts drie sets maar stond dan wel aan de winnende kant. Hij sluit z'n avond af met vier mooie overwinningen.

Een mooie 10-6 zege dus voor onze D-ploeg. Daarmee komen ze op een knappe vierde plaats te staan in het klassement!

door Robin Fitters

 

Forums: