Vincent en Robbe winnen Memorial KS 2019

De Memorial Karel Sappenberghs op 1 november 2019 was alweer een groot succes. Het laatste punt werd om 3u23 gespeeld, met Vincent Van Hoven en Robbe Van Emelen als winnaars van de editie 2019.

Het maximum inschrijvingen van 24 dubbels was al in september bereikt. Het dubbeltornooi wordt met voorgift gespeeld, met twee gewonnen sets tot 21 punten. Er moest jammer genoeg een dubbel de dag voordien afhaken door ziekte, maar dat mocht de pret niet bederven. Het deelnemersveld kwam uit 15 verschillende clubs (2 deelnemers hadden geen club), maar allemaal hadden ze twee dingen gemeen. Deze duo’s gingen voor de eeuwige roem en natuurlijk ook voor de sfeer en gezelligheid! Deze twee waarden droeg onze vorige voorzitter en goede vriend Karel Sappenberghs hoog in het vaandel.

Het deelnemersveld werd opgedeeld in twee poules van acht duo’s en één poule van zeven duo’s zodat elke dubbel al zeker zes poulewedstrijden kon spelen. Nadien werd er verder gespeeld in een winnaars- en verliezertabel met rechtstreekse uitschakeling. Deze achtste editie was stevig bezet en telde maar liefst acht vorige winnaars met Ben Verbeke, Vincent Van Hoven, Jasper Verhaegen, Jarno Heremans, Bodhi Netten, Laura van Baekel en Jules D’Hollander die meespeelden en Lenn Lembregts die kwam supporteren. Het hoogste ingeschreven duo was Jules D’Hollander met Jorne Bickx, het laagste ingeschreven duo was Wilfried Geens met Merleen Van Campenhout en het gemiddelde klasementsduo met puntenwaarde 21 was Jan Hendrickx met Steve Van den Brande.  

De avond startte al goed door de aankondiging van Dominique van PingpongMania, voor elke deelnemer was er een prijs voorzien. Voor de eerste drie van de winnaarstabel en de winnaar van de verliezerstabel had PingpongMania een grotere prijs voorzien, gaande van shortjes, t-shirten en volledige trainingspakken.

Poule A werd gewonnen door Jules en Jorne. Ze hadden net als de broers Andreas en Thomas één verliesmatch, maar hadden onderling gewonnen. Julles en Jorne verloren tegen het vrouwelijk geweld van Laura en Lynn. Zij konden zich net voor de winnaarstabel plaatsen door te winnen tegen Jan en Rushil. Ivo en Bert gingen ook mee naar de winnaarstabel. Vader Ken en zoon Lars speelden efficiënt alles in twee sets. Jan en Steve, het meest gemiddelde duo van de avond, slaagden er maar niet in om een wedstrijd te winnen. Later zal blijken dat ze zich gespaard hadden de eindfase!

De broers Roel en Raf konden verrassen in poule B. Roel en Raf, die al veertien jaar geen palet had aangeraakt, moesten zich enkel gewonnen geven tegen Silke en Marco. Hoe verder de avond vorderde, hoe moeilijker het voor Raf en Roel werd om hun niveau aan te houden. Ook een aantal andere spelers zoals Jorne en Jules hadden van dezelfde Affligem last. Jarno en Jasper bevestigden hun reputatie als uitstekende dubbelpartners en eindigden tweede. Kasper en Saëns verloren twee belles tegen nummer één en twee en eindigden als derde. Bryan en Dominiek wisten zich naar goede gewoonte zich ook bij de winnaarstabel te scharen. Als vijfde eindigden Ben en Sven, net voor Silke en Marco, dit laatste duo heeft laten zien wat ze in hun mars hebben door tegen Raf en Roel te winnen. Cindy en Wendy hadden bij de vorige deelname de smaak te pakken gekregen. Ondertussen speelt Cindy al terug competitie, bij Wendy is het nog te zien of ze gaat zwichten. Yanthe en Pieter weerden zich uitstekend en konden enkele mooie punten maken. Meer dan twee verloren belles zat er jammer genoeg niet in.

In poule C staken twee dubbels er bovenuit. Vincent en Robbe wonnen al hun zeven wedstrijden, en moesten maar één setje prijsgeven tegen Dave en Bodhi. Ook Theo en Kathleen waren goed op weg om een goede uitslag bijeen te spelen, ze hadden niet verwacht dat het zo laat ging worden en moesten de dag nadien competitie spelen en zijn dus vroeger vertrokken. Onderaan amuseerden Wilfried en Marleen zich en konden hier en daar bijna een setje afsnoepen van de tegenstanders. Door het vertrek van Theo en Marleen lag deze poule open. Davy en Ramil wonnen vier wedstrijden en werden hierdoor tweede. Er waren maar liefst vier dubbels met drie gewonnen wedstrijden, die plaats drie tem 6 moesten verdelen. Ticho en Joël kwamen er als beste uit, samen met Robin en Dirk gingen ze naar de winnaarstabel. Wendy en Dirk eindigden als vijfde. Dave en Bodhi wonnen tegen de verkeerde dubbels en eindigden als zesde.

 

Uitslag verliezerstabel:

 

Jan en Steve hadden in de poules nog geen enkele wedstrijd winnend kunnen afsluiten, net als Wilfried en Marleen. Het toeval wil dat zij in de eerste ronde van de verliezerstabel al tegen elkaar moesten spelen. Jan en Steve wonnen deze wedstrijd en stopten niet meer met winnen. Yanthe en Pieter wonnen ook hun eerste wedstrijd van de avond tegen Ben en Sven, maar kwamen dan uit tegen Jan en Steve. Dave en Bodhi stonden ook in de finale van de verliezerstabel, hun vorige drie wedstrijden wonnen ze in de belle. Deze wedstrijd ging op en af en Jan en Steve wonnen deze met nipte cijfers in de belle.

Uitslag winnaarstabel:

Jules, Jorne, Roel en Raf hadden op het einde van de Nacht het meeste aantal Affligems binnen en dat was ook te merken aan hun niveau, ze waren als poulewinnaar vrijgesteld en moesten zich in de kwartfinale met duidelijke cijfers gewonnen geven. Vincent en Robbe konden hun poulewinst wel verder doorzetten in de kwartfinale. De halve finales werden allebei met 2-0 gewonnen door Jarno en Jasper en Vincent en Robbe. 

Doordat Kasper en Saëns de dag nadien moesten spelen, werd de kleine finale niet beslecht. In de finale stonden drie ex-winnaars, enkel Robbe kon nog niet winnen. Deze werd gespeeld naar drie gewonnen sets tot 21. Er werden mooie punten gespeeld onder het oog van nog ongeveer 20 deelnemers en sympathisanten. Het laatste punt werd gespeeld om 3u23 en werd door Vincent en Robbe gewonnen. Zo heeft Vincent reeds voor de derde keer de Memorial gewonnen, elke keer met een andere dubbelpartner! Ook Robbe stuntte door zijn niveau enorm op te krikken. Hij had namelijk zijn palet niet meer aangeraakt na zijn laatste competitiewedstrijden op 8 maart 2019.  

Bedankt aan alle deelnemers en supporters om er een leuke en faire avond van te maken!

Rond 6u00 waren de laatste mensen vertrokken. Ook bedankt aan Dirk VDB, Anja, Joeri, Wilfried, Gunther en Jantine om de hele avond de bar te doen en zich in te zetten voor het goede verloop van de avond. De sponsor PingpongMania wordt ook hartelijk bedankt om voor de vele prijzen te zorgen.  

Einduitslag:

1)

Vincent Van Hoven - Robbe Van Emelen

2)

Jarno Heremans - Jasper Verhaegen

3)

Bryan Devolder - Dominiek Broux

4)

Kasper Van Waes - Saëns Bauweleers

5)

Laura Van Baekel - Lynn Crauwels

6)

Jules D'Hollander - Jorne Bickx

7)

Roel Van Brandt - Raf Van Brandt

8)

Andreas Ceulemans - Thomas Ceulemans

9)

Robin Fitters - Dirk Abel

10)

Ivo Yperman - Bert Feremans

11)

Davy De Groof - Ramil Kayssarov

12)

Ticho De Winter - Joël Van der Weyen

13)

Jan Hendrickx - Steve van den Brande

14)

Dave Baelus - Bodhi Netten

15)

Yanthe Penne - Pieter Moons

16)

Silke Calant - Marco Serneels

17)

Wendy Van Uffelen - Dirk Lippens

18)

Lars Somers - Ken Somers

19)

Ben Verbeke - Sven Van Oostveldt

20)

Jan Lebbe - Rushil Kothari

21)

Cindy Smet - Wendy Van Baekel

22)

Wilfrief Geens - Marleen van Campenhout

23)

Theo Klomp - Kathleen De Wachter

Erelijst:

2012: Ben Verbeke en Michael van de Putte
2013: Cedric Schoofs en Lenn Lembregts
2014: Vincent Van Hoven en Annelies Peere
2015: Lauren Enghien en Sylvie Ots
2016: Jasper Verhaegen en Jarno Heremans
2017: Bodhi Netten - Laura van Baekel
2018: Vincent van Hoven - Jules D'Hollander
2019: Vincent van Hoven - Robbe van Emelen

Tot volgend jaar,
De tevreden organisator

Diederik Peere

Forums: