Craig Bryant speelt laatste match: "Was fijn om in deze club gespeeld te hebben"

De A-ploeg van Dylan Berlaar heeft zaterdag met 14-2 gewonnen van Rooigem Gent. Het was meteen het laatste wapenfeit  voor Craig Bryant, de Engelse topper die dit seizoen onze A-ploeg vervoegde. Het opslagkanon zet een punt achter zijn actieve carrière. 

Met een droge vier winstmatchen deed Craig wat hij eigenlijk al een heel seizoen doet: met grote overschot zijn wedstrijden voor Dylan Berlaar winnen in Eerste Nationale. De B0-speler kan straffe cijfers voorleggen. Van de 24 wedstrijden won hij er 22, waarvan 14 keer met 3-0 en acht keer met 3-1. Enkel ex-A Oleg Danchenko en A-speler David Henkens konden hem een nederlaag aansmeren. 

Bryant speelde heel wat sets waarbij de tegenstander amper op het scorebord kwam. Zijn magistrale opslag op wereldniveau heeft daar veel mee te maken. Menig tegenstander werd er hoorndol van. "De meeste wedstrijden gingen inderdaad vlot. Het was opvallend dat spelers het soms snel opgaven, soms al na één set. Dat vond ik niet altijd aangenaam", aldus de topspeler, die halverwege de dertig is. 

Maar nu houdt hij het voor bekeken. "Ik heb 25 jaar competitie gespeeld. De sport heeft mijn karakter gevormd, heeft me levenslange vrienden opgeleverd en heeft me heel veel geleerd over de wereld. Ik heb in de Engelse selectie gespeeld en heb heel veel van de wereld gezien. Maar ik voel dat ik niet langer de motivatie heb om te verbeteren en te trainen en dus heb ik beslist om te stoppen met zelf te spelen. Ik richt me nu volledig op het coachen. Dit was mijn laatste match", klinkt het. 

"De verplaatsingen naar Berlaar waren best zwaar. Ik moest er negen treinen voor nemen in een weekend. Ik heb in totaal elf jaar in België gespeeld, het was hier altijd goed spelen. Ik verlang er nu naar om wat meer tijd door te brengen met mijn gezin. Want als coach ben ik ook al heel veel van huis weg. Wie weet maak ik nog wel eens een comeback als ik de veertig voorbij ben, maar nu is het goed geweest."

Aan het seizoen in Berlaar houdt Craig alleszins mooie herinnerigen over. "Ik heb hier leuke mensen leren kennen en ben in een aangename ploeg terechtgekomen, met toffe karakters. En het was ook een talentvolle ploeg. Jules (D'hollander) speelt met spectaculaire kracht, ridiculous power. Lauren (Enghien) mist simpelweg nooit. Vincent (Van Hoven) kan ook geweldig spelen, al had hij dit jaar zijn ups en downs. En Jorne (Bickx) heeft me dikwijls verbaasd door de meest waanzinnige ballen te proberen, en ze nog dikwijls te doen lukken ook. Ik wens ze allemaal het beste. Het was fijn om in deze club gespeeld te hebben."

Bryant speelde voor een reeks Engelse en twee Belgische clubs: DML Devonport, Ormesby Table Tennis Club, BATTS Table Tennis Harlow, Barrow Table Tennis Club, Cardiff City Community Table Tennis Club, TTC Nodo and TTK Dylan Berlaar. Hij wordt internationaal erkend voor zijn geweldige opslag. Zijn filmpjes met tips werden wereldwijd al miljoenen keren bekeken. 

Forums: