Tafeltenniscompetities stilgelegd, trainingen afgelast: lokaal blijft gesloten

De tafeltennisbonden hebben donderdagmiddag net zoals in de andere sporten ook de competitie in tafeltennis stilgelegd. Op bevel van de burgemeester worden onder andere ook de sporttrainingen in alle Berlaarse clubs verboden tot 31 maart. De club zal dus voorlopig de deuren sluiten. Lees meer

De VTTL deelt het volgende mee: 

"Ten gevolge van het coronavirus worden alle competitiewedstrijden en tornooien in Vlaanderen opgeschort tot en met 31 maart 2020, op beslissing van de Vlaamse minister van Sport. De KBTTB, de VTTL en de provinciale comités blijven de situatie op de voet volgen. Een beslissing omtrent de data van de uitgestelde wedstrijden volgt van zodra mogelijk. Binnen de VTTL is er een vergadering gepland op 23 maart. Wij hopen dan meer info te bezorgen, maar de situatie is momenteel heel onzeker."

Bij Sporta klinkt het zo: 

"Alle SPORTA activiteiten (competitie, bekers, tornooien, ...) worden met onmiddellijke ingang geannuleerd tot eind maart."

Ook erg belangrijk voor onze club is het verbod dat burgemeester Walter Horemans donderdagnamiddag heeft uitgevaardigd. Hier de belangrijkste fragmenten: 

"Na overleg met de gouverneur en de intergemeentelijke veiligheidscel Berlaar-Nijlen hebben beide burgemeesters beslist om alle sociale activiteiten en publieke evenementen tot en met 31 maart te verbieden. Om te beginnen zal de bibliotheek vanaf morgen gesloten zijn en worden alle evenementen geannuleerd. Het besluit van de burgemeesters is daarnaast zeer duidelijk: alle activiteiten en publieke evenementen mogen tot en met 31 maart niet doorgaan. Alle sporthallen en -terreinen worden gesloten. Alle activiteiten van verenigingen en externe organisatoren worden verboden (sporttrainingen en -wedstrijden, spaghettidagen, toneelvoorstellingen, activiteiten van jeugdverenigingen …). Aan verenigingen, sportclubs en dergelijke wordt nadrukkelijk gevraagd al hun activiteiten uit te stellen, zowel wedstrijden als trainingen."

De club zal dus voorlopig gesloten blijven. De mededeling van de burgemeester zal zichtbaar worden aangeplakt aan de buitendeur om iedereen duidelijk te maken dat het lokaal momenteel niet toegankelijk is. 

Tot binnenkort. 

Het bestuur

Forums: