A-ploeg én B-ploeg spelen gelijk tegen Gullegem

Onze twee hoogste herenploegen in Nationale hebben zaterdag thuis beiden gelijk gespeeld tegen de A- en B-ploeg van Gullegem. Na twee spannende krakers bleven de bordjes in evenwicht. 

Lauren Enghien en Jules D’hollander wonnen er elk drie, inclusief een forfaitmatch tegen de geblesseerde Agnello. Yves Maes en Jorne Bickx konden buiten die forfaitmatch geen extra wedstrijd toevoegen aan het scoreblad. Er zat nochtans meer in, met enkele nipt verloren wedstrijden. Zo verloor Jorne Bickx na verschillende matchpunten twee keer met het kleinste verschil in de belle. 

Bij de tegenstanders was Florian Van Acker, gekend van zijn deelnames aan de Paralympische Spelen, zaterdag zeer sterk. Hij won er vier. 

Ook bij de B-ploeg werd er hard geknokt, maar ging de winst in de nipte wedstrijden drie keer naar de tegenstander: Vincent Van Hoven, Wim Evens en Bert Provoost moesten hun meerdere nipt erkennen in de drie vijfsetters die gespeeld werden. Vincent en Philippe Mans wonnen er uiteindelijk elk drie, Wim twee en Bert bleef zonder zege. De 8-8 betekende wel het eerste punt voor de ploeg dit seizoen in Tweede Nationale. Voor de A-ploeg in Eerste Nationale was het al de tweede keer dat er gelijk gespeeld werd. 

Zowel A- als B-ploeg wachten nog op een eerste zege. Volgende week dan maar? 

Beter nieuws was er van de damesploeg in Tweede Nationale. Zij behaalden wél hun eerste zege van het seizoen thuis tegen Francorchamps. Lies Fabri (3), Kathleen De Wachter (3) en Véronique Philips (0) zorgden voor de 6-4 winst. 

Beeld Jan Van Ginkel

Forums: