Alle Berlaarse herenploegen winnen in laatste speeldag van heenronde!

De laatste speeldag van de heenronde was er een met een gouden randje voor TTK Berlaar. Alle acht herenploegen konden de volle buit binnenhalen. Al heeft het niet veel gescheeld of de allerlaatste match had nog roet in het eten gegooid. 

Wat ging vooraf?

De H-ploeg in vijfde provinciale staat mooi op de tweede plaats na een 13-3 tegen Nijlen. In vierde provinciale konden de F- en G-ploeg ook winnen tegen respectievelijk Nodo E (10-6) en Nodo F (10-6). Beiden ploegen staan knap in de subtop. 

De E-ploeg in derde staat na de heenronde ook mooi geparkeerd op de derde plaats, na een 14-2 tegen Lille. De D-ploeg in tweede provinciale ging dan weer winnen bij Wommelgem, met 5-11, met de tweede plaats als voorlopig resultaat. 

En dan zaterdag nog...

Na de vijf mooie overwinningen was het nog afwachten of A-,B- en C-ploeg de kroon op het werk konden zetten op zaterdag. Alledrie hadden ze een zware wedstrijd voor de boeg. Vroeg op de avond kon de C-ploeg met ruime 3-13-cijfers winnen bij (de onvolledige) topploeg Tecemo in eerste provinciale. De ploeg staat nu mooi tweede op een promotieplaats. 

De A-ploeg in Eerste Nationale speelde thuis een thriller tegen Alpa, de ploeg van de ijzersterke B0 David Henkens. Lauren Enghien kon met zijn laatste wedstrijd de ploeg over de streep trekken, het werd 9-7 (matchverdeling: Jules D'Hollander 3, Lauren Enghien 3, Jorne Bickx 2, Philippe Mans 1). Onze A-ploeg komt zo in de middenmoot terecht. 

De laatste ploeg die nog de negen moest binnenhalen was de B-ploeg in Tweede Nationale. Caj-Mir was alleszins een taaie klant voor onze B-ploeg, die moet strijden voor het behoud. Vincent Van Hoven had bij 7-7 al zijn wedstrijd gewonnen, waarna het lot van de ploeg in handen van Ruben Vleugels lag. Ruben gaf alles tegen een lastige materiaalspeler, maar leek bij 2-1 en 10-6 achter aan het kortste eind te trekken. 

Ruben gaat zich de komende maanden op de opening van zijn eigen frituur storten, een carrièreswitch die niet makkelijk te verzoenen is met tafeltennis in de B-ploeg op zaterdagavond. Hij zou toch geen afscheid nemen met een nederlaag? Neen dus. Na een spectaculaire remonte kon hij alsnog de vierde set naar zich toe trekken, om daarna ook nog de vijfde met overtuiging te winnen: 9-7 voor de B-ploeg (matchverdeling: Vincent Van Hoven 3, Ruben Vleugels 3, Wim Van Beek 2 en Joeri Huyskens 1), dus winst voor alle Berlaarse herenploegen! Sterk! 

Proficiat aan alle Berlaarse spelers in alle reeksen en verbonden die in de heenronde hun bijdrage hebben geleverd. Dank voor de grote inzet in dit alweer bijzondere seizoen!

Alle gedetailleerde uitslagen en standen van de Berlaarse ploegen in Belgische, Sporta en jeugd vind je hier

Forums: