Simon Ebodé is de nieuwe speler voor onze A-ploeg: "Proberen om te stijgen met de ploeg"

Nog goed transfertnieuws! De A-ploeg van Dylan Berlaar heeft zich voor volgend seizoen versterkt met Simon Ebodé (40). Deze speler komt over van RCTT Anderlecht. 

Volgend jaar treedt onze A-ploeg aan in Tweede Nationale. Het is een hervormde reeks, veel sterker dan vroeger, aangezien er nu nog maar één reeks Eerste Nationale bestaat. De degradatie van onze hoogste herenploeg uit Eerste Nationale -omwille van de competitiehervorming- is dus met een korrel zout te nemen. 

Bij de ploegensamenstelling kunnen we weer rekenen op de vertrouwde namen van Lauren Enghien (B0), Jules D'hollander (B0), Vincent Van Hoven (B2) en Philippe Mans (B2). Door de uitgaande tranfserts van Jorne Bickx en Yves Maes was er nog nood om de ploeg verder in de breedte te versterken. Dat is meer dan gelukt. Simon Ebodé komt over RCTT Anderlecht. Hij heeft een B0-klassement, heeft roots in Kameroen, speelde afgelopen seizoen aan 95 procent in het huidige Tweede Nationale en is gretig om nu in Berlaar te komen spelen. 

"Ik heb in België al gespeeld voor Arc-en-Ciel, Alpha en RCTT Anderlecht. Ik speel nu 22 jaar tafeltennis, ben veertig jaar oud en woon in Visé. Wat mijn specialiteit is als tafeltennisser? Mijn backhand en mijn krachtige topsping voorhand, denk ik", stelt Simon zichzelf voor. 

"Ik ken de spelers van Berlaar al vrij goed. Ik heb er al tegen gespeeld en het zijn super vriendelijke gasten met een goed spelniveau. Ik ben dus heel tevreden dat ik deel mag uitmaken van hun ploeg. Ik heb voor Berlaar gekozen omdat de club in de pingpongwereld een heel goede naam heeft en vooral een familiale sfeer heeft. Dat ligt me het beste."

"Mijn ambitie is om met Berlaar te kunnen stijgen met de ploeg naar het nieuwe Eerste Nationale. Ik zou het ook heel fijn vinden als de club me de kans zou geven om hier lang te blijven, zodat ik hier iets kan opbouwen en een vaste waarde kan worden. Ik kijk er alvast enorm naar uit om hier te komen spelen."

Ook transfert voor B-ploeg

Ook voor de B-ploeg van de heren wordt er een nieuwe (maar vertrouwde) naam aan de ploeg toegevoegd. Het gaat om Dominique Van den Broeck (B6), die tot en met het seizoen 2015-2016 ook al heel wat jaren in Berlaar heeft gespeeld. Hij zal trouwens ook kapitein worden van de B-ploeg. Deze ploeg zal volgend jaar aantreden in Derde Nationale, een nieuwe reeks die qua niveau ligt tussen Landelijke en het vroegere Tweede Nationale. 

Forums: