Alexander Van Looy wint de Dag van de Jeugd 2022

Alexander Van Looy is afgelopen zaterdag de winnaar van de 24e Dag van de Jeugd geworden. In totaal namen 43 jeugdspelers deel aan deze leuke dag. 

Er werd gestart met een uur bowling bij onze sponsor van Het Fort in Kessel. Ondanks alle defecte spooroverwegen en verwarrende wegomleidingen richting Berlaar waren alle 43 ingeschreven kinderen goed aangekomen. 36 kinderen werden volgens leeftijd ingedeeld op de zes bowlingbanen. De andere 7 jongste kinderen en kleuters konden zich uitleven in binnen- en buitenspeeltuin. Een echte aanrader voor feestjes! 

De jongste bowlers speelden met hekjes, de ouderen speelden soms ook met hekjes. Daan Hendrickx liet zien dat hij wel meer kan dan enkel tegen een pingpongballetje slaan. Hij haalde de hoogste score in één spel. Hij noteerde een score van 170, met maar liefst vijf strikes, twee spares. Daarnaast moet ook gezegd worden dat hij ook een voetfout maakte! Lars Verdonck haalde 128 en Lukas De Herdt haalde een score van 110. 

Dankzij de trouwe helpers werd alles ook in de club in goede banen geleid en kon iedereen genieten van croque monsieurs à volonté. Na het overhandigen van de medailles aan de deelnemers die enkel in de voormiddag konden deelnemen, werd er gestart met het tornooi met voorgift. De voorgift op het tornooi van de Dag van de Jeugd is gemaakt om de lagere geklasseerden extra voordeel te geven op de hogere geklasseerde spelers. Er werd gespeeld met de nieuwe klassementen van volgend seizoen. 

Alle 32 deelnemers werden verdeeld in 4 poules. De eerste vier speelden verder in de winnaarstabel, de laatste vier speelden verder in de verliezerstabel. Arman versloeg in poule A drievoudig winnaar Ticho en werd samen met Gijs, Alexander en Lukas topfavoriet na de poules om Lars Somers op te volgen.

In de winnaarstabel eindigden maar liefst 8 van de 15 wedstrijden op een belle, dit toont aan dat iedereen aan elkaar gewaagd was. Na enkele spannende wedstrijden werd Alexander de nieuwe winnaar van deze editie. Arman werd tweede. In de kleine finale kon Kobe in de belle afstand nemen van Gijs, tevens een oud-winnaar. 

Nadien werd er uitgebreid genoten van de frietjes met curryworsten en bouletten van onze sponsor “'t Frituurke bij Kevin en Marijke” op de Markt in Berlaar. Om 19u15 werden de laatste kinderen opgehaald na een zeer geslaagde editie. 

Nog een speciale bedanking aan alle ouders die hebben gereden en begeleiders Danny, Dirk, Werner, Wilfried en Jantine!

Meer beelden volgen de komende dagen nog op het foto-album

door Diederik Peere

Forums: