Al twee speeldagen afgewerkt in de Zomerbeker en de spanning is te snijden!

Op 20 juni ging na twee jaar onderbreking de Zomerbeker weer van start. Zowel op de eerste als op de tweede speeldag daagden telkens 23 enthousiaste spelers op om deel te nemen aan dit populair en laagdrempelig voorgifttornooi.

Nog niet zo lang geleden werden de poules en het noteren van uitslagen manueel getrokken en berekend. In 2019 maakte Dirk Abel een programma in Excel waarmee het verloop voor een groot deel geautomatiseerd is en er dus veel sneller verder gespeeld kan worden na de eerste pouleronde.

De eerste speeldag werd afgewerkt in vier poules: de winnaars van elke poule speelden de finaleronde, de tweedes speelden voor plaatsen 5 tot en met 8, enz. Winnaars van hun poule waren Danny D’Hollander, Kris Van Houdt, Johan Wonnink en Steven Van Winckel. Danny won zonder setverlies zijn 3 matchen en is dus de winnaar van de eerste speeldag. Steven werd tweede, gevolgd door Johan op plaats drie en Kris werd vierde.

Eveneens 23 spelers op de tweede speeldag, dus weer vier poules. Nu trokken Louis Put, Hugo Verstraeten, Stijn Dierckx en Johan Derboven aan het langste eind in hun poule. In de finaleronde scoorde Johan een 3 op 3, Louis werd tweede, Hugo derde en Stijn vierde.

In de nog prille tussenstand is er amper verschil tussen de top 3: die wordt momenteel aangevoerd door Johan Derboven met 40 punten, Johan Wonnink volgt als tweede op 1 punt en Steven Van Winckel is derde met 37 punten.

40 Johan Derboven
39 Johan Wonnink
37 Steven Van Winckel
36 Svern Hendrickx
35 Björn Thys
34 Jan Verleije
31 Louis Put
27 Hugo Verstraeten
25 Bram Gysbrechts
23 Danny D'Hollander
23 Gino Van Baelen
21 Kris Van Houdt
20 Stijn Dierckx
15 Joeri Van den Brande
14 Dirk Abel
13 Nicolas Bultinck
13 Koen Verstrepen
12 Alexander Van Looy
12 Stanny Britting
10 Wendy Van Uffelen
10 Rubo Van Uythem
8 Gunther Karsman
8 Theo Baetens
8 Wim v/d Auwera 
7 Dirk Lippens
7 Siebe Van Baelen
5 Kristof Ozog
5 Lien Baeten
3 Frans Put
2 Walter Velle
2 Sofie Dierckx
1 Rita Min
Forums: