Na bloedstollende finale is de clubkampioen bekend!

Het clubkampioenschap voorgift van TTK Dylan Berlaar is gespeeld. Na een lange avond met veel strijd kon er maar één iemand met de hoogste eer gaan lopen. De spannende finale leverde Wim Van der Auwera (B6) uit de B-ploeg op als nieuwe clubkampioen. 

Er zakten donderdag 25 deelnemers af naar de Chalet Karel Sappenberghs om de overtollige caloriën er tussen Kerstmis en Nieuwjaar af te sporten. Strak plan, al lagen er ook enkele versnaperingen aangeboden door de club op tafel. Die moesten voor genoeg energie zorgen tijdens de lange avond. 

De spelers werden ingedeeld in poules, waarvan de eerste twee nog kans maakten op de eindzege via nieuwe poules en daarna nog een eindronde met kruisfinales. Er moest dus veel gespeeld en veel gewonnen worden om tot eindwinnaar gekroond te kunnen worden.

Uiteindelijk kwamen Jan Van Ginkel en Johan Wonnink tegen mekaar uit in de kruisfinales/halve finales. Het werd een meeslepende kraker, noppen tegen noppen, maar uiteindelijk kon Johan door zelf aan te vallen het laken naar zich toe trekken. 

In de tweede halve finale stonden Johan Derboven en Wim Van der Auwera tegenover mekaar. Het werd opnieuw superspannend, met uiteindelijk een 13-15 in de beslissende vijfde set in het voordeel van Wim, die duidelijk deze dag al lang van tevoren met rode stift gemarkeerd had op zijn kalender. 

Maar dan moest hij in de finale wel voorbij de ijzersterke Johan Wonnink. In de finale leek Johan aanvankelijk de beste papieren te hebben. Hij kwam 2-0 voor, maar dan begon Wim aan zijn inhaalrace. Zijn mission impossible leek toch nog kans op slagen te hebben, toen het 2-2 werd. In de laatste set was het erop en erover. Boeken dicht voor Johan en eeuwige roem voor Wim Van der Auwera, de clubkampioen 2022-2023. 

De winnaar zal gehuldigd worden op ons teerfeest na het seizoen. 

Uitslag na de tweede poules

poule 1 & 2

     
 

1

Van Ginkel Jan

 
 

2

Derboven Johan

 
   

Van Den Broeck Dominique

   

Bart Peeters

 
         

poule 1 & 2

     
 

1

Van Der Auwera  Wim

 

2

Wonnink Johan

 
   

Ceulemans Andreas

 
   

Lippens Dirk

 
         

poule 3den

     
 

9

Britting Stanny

 
 

10

Van Den Broek Nico

 
 

11

Van Uythem Rube

 
 

12

Hendrickx Svern

 
         

poule 4den

     
 

13

Crauwels Dirk

 
 

14

Dolfeyn Veerle

 
 

15

Van Uffelen Wendy

 
 

16

Abel Dirk

   
         

poule 5den

     
 

17

Verstraeten Hugo

 

 

 

18

Hendrickx Daan

   
 

19

Degraef Jan

   
 

20

Geens Wilfried

   
         

Poule 6den

     
 

21

Hendrickx Jasper

 
 

22

Bludts Ingrid

 
 

23

Peere Patrick

 
 

24

Van Hasendonck Koen

 

Kruisfinales/Halve finales

Jan Van Ginkel - Johan Wonnink = 1-3 

Johan Derboven - Wim Van der Auwera = 2-3

 

Finale

Johan Wonnink – Wim Van der Auwera  = 2-3

 

Forums: