Van twijfel naar euforie: Koen en Frans deden het! (en Johan en Stanny ook)

In de lentecompetitie van Sporta hebben de Balderse ploegen het zeer goed gedaan. Stanny Britting en Johan Wonnink wonnen in de reeks C de competitie, terwijl Koen Luyten en Frans Put triomfeerden in de NG-reeks. Dat laatste inspireerde competitieploegmaat Wilfried Geens tot een verslagje, want hij was er bij als supporter. En dat het de moeite was! 

Voor we Wilfried aan het woord laten, eerst even de exploten in de C-reeks in de kijker zetten. Daar speelde een beproefde combinatie voor de eindwinst. Johan Wonnink en Stanny Britting gingen wederom hun kansen door dit jaar eens te starten in de Lentecompetitie. Vooraf werd er duchtig getraind om op het PK en BK te kunnen winnen. Maar telkens was het net niet genoeg... Dan maar de Lentecompetitie proberen. Ze legden een feilloos parkoers af, alle matches werden gewonnen en eindelijk werd de dubbelcombinatie beloond. Want in de finale hadden ze de dubbel nodig om de wedstrijd over de streep te trekken! Proficiat met de eindwinst! 

 

Wilfried over Koen en Frans: 

Toen we met onze normale Balder F-ploeg in september vorig jaar het competitieseizoen in de Sporta-tafeltenniscompetitie wilden aanvatten vielen vaste waarden Patrick en Herman zeker voor een maand uit. Op het ogenblik dat Ingrid en ikzelf de handdoek in de ring wilden gooien omdat starten met 2 en bij gebrek aan reservespelers uitgesloten was vroeg ik op voorstel van voorzitter Werner aan Koen (Luyten) en Frans (Put) of ze ons niet uit de nood konden helpen. Competitie spelen zou voor hen een jaar vroeger zijn dan zijzelf gepland hadden nadat ze na 40 jaar reeds recreatief de tafeltennis-draad terug opgenomen hadden. De eerste twijfel bij Koen werd op basis van hun jarenlange vriendschap spoedig weggewerkt door Frans. “Ons vernieuwd ploegske” marcheerde geweldig, niet alleen op het vlak van ambiance, maar zeker op dat van sportieve prestaties. Koen en Frans speelden de pannen van het dak, een stimulans voor de anciens om dat ook te doen. Ondanks ikzelf niet altijd de gewenste dakpannen naar beneden kreeg, eindigden we op een verdienstelijke derde plaats. Onze nieuwe tenoren behaalden al onmiddellijk een F-klassement voor het volgende seizoen.

Zij kregen er geen genoeg van en schreven zich in voor de Lentecompetitie van Sporta, een nacompetitie voor ploegen van 2 spelers. De eerste poule was gedeeltelijk een makkie. Van de 5 wedstrijden werden er 2 gewonnen met 5 – 0 cijfers tegen Kruispunt en Henricus. Voor de wedstrijden tegen Bart B en Bart D, haalden ze het nipt met 3 – 2 door elk één match en ook de dubbel te winnen. Tegen Martinus lukte het Koen om zijn 2 matchen te winnen, zeer welgekomen om het verlies van hun dubbelspel te compenseren.

Door deze poule te winnen was hun aanvankelijke doel al bereikt, maar nu de halve finale een feit  was werd dat doel opmerkelijk uitgebreid naar meer van dat. Target, zeker voor Koen, was in die halve finale winnen tegen Eduardo van Bart E waarin hij in de normale competitie nog niet geslaagd was. Deze tegenstrever haalde 97% winst in het voorbije seizoen en zag zijn klassement van NG ineens verhoogd naar E4 voor het volgende seizoen. Aangemoedigd door de rest van “ons ploegske” en nog enkele andere supporters van het eerste uur lukte hem dat in een spannende belle. Frans nam de andere tegenstrever voor zijn rekening en door winst in het dubbelspel was de buit met 3 – 2 weeral binnen. Finale dus ! 

Allen naar Merksem waar die finale tegen de Roemeense jongens van Sint-Lenaerts door zou gaan. In een bloedhete zaal werd de strijd gestreden en met 2 – 3 gewonnen door Balder. Koen en Frans wonnen beiden hun eerste match met 1 – 3 maar verloren verwonderlijk het dubbelspel met 0 – 3. Dan maar eerst aan Frans om het laken naar onze ploeg te trekken, en hij deed dat met 2 - 3 in een beklijvende belle. Gelukkig, want in zijn laatste match moest Koen met 3 – 1 de duimen leggen. Of dat te wijten was aan de tropische omstandigheden in de zaal laten we in het midden, de strijdlust was er alleszins.

Euforische toestanden binnen onze ploeg, nadien verdergezet in ons clublokaal waar de Zomerbeker nog volop aan de gang was. In verhouding tot het grote geluk van winnaars en supporters leken de trofeetjes die Sporta voor de winnaars voorzien had toch maar klein, of was dat maar een te onbescheiden opmerking ?

In naam van de ploegmaten een dikke proficiat aan Koen en Frans. Bedankt om jullie tijdens het voorbije seizoen “meegemaakt” te hebben. Wat het volgende seizoen ons brengt nu jullie bij de “gevorderden” horen zien we wel !

Vanwege Wilfried, een zeer tevreden kapitein van Balder F

Forums: