Frans, Loes, Dirk en Annelies kronen zich tot clubkampioen

De eindejaarsperiode staat ook synoniem met de clubkampioenschappen in onze club. In een gemoedelijke sfeer werd in elke klassementsreeks gestreden voor het goud. 

Dat leverde volgende winnaars op: 

Clubkampioen NG : Frans Put

Clubkampioen E : Loes Dielkens 

Clubkampioen D : Dirk Crauwels

Clubkampioen C : Annelies Peere

Voor de reeksen E en D is er ook nog een extra verslag van hoofdscheidsrechter Johan Wonnink, die voor het eerst de rol van hoofdscheidsrechter opnam. En dat ging niet zonder slag of stoot...

HET VERSLAG VAN reeksen E EN D

Een twintigtal spelers boden zich in totaal aan voor deze reeksen. De poules waren netjes ingedeeld, de wedstrijdbladen voorbereid: de hoofdscheidsrechter was er klaar voor. Groot was echter de verrassing toen Loes Dielkens zich alsnog in sportkledij aanbood om mee te komen spelen, hij had de communicatie dat men vooraf diende in te schrijven gemist. 

Na een klein stressmomentje, werden de poules alsnog aangepast zodat er in de E-reeks twee poules zouden gevormd worden van vijf spelers/speelsters, waarbij op te merken valt dat er een niet-geklasseerde speler (Onno Van Houdt) verkozen had om mee te spelen in de E-reeks in plaats van de eigen klassementreeks. De D-reeks bestond uit een poule van 5 en één van 6. Telkens plaatsten de vier eerste spelers zich voor de kwartfinales van waaruit het via rechtstreekse uitschakeling tot in de finale zou gaan.

E-reeks

In de kwartfinales nam favoriet Dirk Lippens de maat van Kobe Gerits (3-1), verraste Onno Van Houdt E2-speler Daan Hendrickx (3-2), klopte Lien Baetens Tijs De Caluwé (3-0) en schakelde Loes Dielkens Arman Safarian uit (3-0).

In de halve finales had Dirk Lippens het verrassend lastig met Onno, maar plaatste Dirk zich toch met een 3-1 overwinning voor de finale.

In de andere halve finale stonden de twee E0-spelers tegenover mekaar: Lien tegen Loes. Deze laatste wist zich in een spannende vijfsetter te plaatsen voor de finale ten koste van Lies, zodat de twee oudste deelnemers aan dit kampioenschap tegenover mekaar kwamen te staan in de finale.

In de finale had Dirk echter geen antwoord op het spel van Loes en kroonde Loes Dielkens (met dank aan de soepelheid van de hoofdscheidsrechter die hem alsnog aan het tornooi liet deelnemen) zich tot clubkampioen E.

D-reeks

Vooraf waren de bookmakers er van overtuigd dat het hier een strijd zou worden tussen ploegmakkers Stanny Britting en Bart Peeters als enige ingeschreven D0-spelers. Maar zoals steeds moet elke wedstrijd gespeeld worden, en door de resultaten in de poules was het duidelijk dat deze finale er niet in zou zitten aangezien ze in dezelfde tabelhelft waren terechtgekomen.

In de eerste kwartfinale stonden Stanny Britting en Lukas De Herdt tegenover mekaar, en Lukas zorgde voor een verrassing van formaat door Stanny uit te schakelen (3-2). In de tweede kwartfinale keken Bart Peeters en Gijs Verschaeve mekaar in de ogen. Bart haalde het in een fel bevochten wedstrijd met 3-1.

Nico Van Den Broek gaf Johan Derboven partij, en na de nodige dosis bloed, zweet en tranen (maar vooral zweet), plaatste Nico zich voor de halve eindstrijd met 3-1.

In de laatste kwartfinale tussen de beide Dirken (Crauwels en Abel) trok Dirk Crauwels aan het langste eind (3-0).

In de twee halve finales was het verschil telkens duidelijk door overwinningen met 3-0 respectievelijk door Bart Peeters ten koste van Lukas De Herdt, en Dirk Crauwels ten koste van Nico Van den Broeck, zodat de finale zou gespeeld worden tussen Bart Peeters en Dirk Crauwels.

Dit was een heruitgave van de poulewedstrijd, waar Bart de duimen had moeten leggen met 3-2. Maar dat Dirk in vorm was, was al eerder duidelijk: hij had naast de poulewedstrijd tegen Bart nog geen set verloren, en hij ging in de finale door op dat elan: een simpele 3-0 overwinning maakte hem tot clubkampioen.

Tot slot deze bemerking: in zowel de reeksen E als D is het ouderdomsdeken clubkampioen geworden, de andere deelnemers hebben dus nog kansen zat om in de toekomst de veelbegeerde titel van clubkampioen te behalen.

Johan

 

 

Forums: