Het seizoen 2023-2024 zit erop: wat hebben onze ploegen gedaan?

De competitie zit er weer op! We overlopen de resultaten van al onze ploegen en kijken welke spelers de meeste overwinningen behaalden voor hun team. Titels zaten er dit jaar niet in bij de volwassenenploegen. 

De A-ploeg in Eerste Nationale kende en vrij zorgeloos seizoen. Een zevende plaats is het resultaat. Ken Waegeman zorgde voor het meeste overwinningen (48).

De B-ploeg in Landelijke belandde uiteindelijk op de achtste plaats na een seizoen met enkele blessures. Joeri Huyskens droeg het meeste bij met 39 winstmatchen. Ook opmerkelijk: Simon Ebode en Vincent Van Hoven speelden dit seizoen aan 100 procent, samen goed voor een 40 op 40!

Buhlmann Berlaar C in eerste provinciale eindigde negende, net boven de gevarenzone. De ‘most valuable player’ op vlak van aantal overwinningen was hier Wim Janssen (42). 

De D-ploeg in tweede provinciale kon dit seizoen maar twee keer winnen, met een twaalfde en dus laatste plaats als resultaat. De puike 40 op 59 van Johan Wonnink kon daar niets aan veranderen.

Een reeks lager in derde provinciale strandde onze E-ploeg op een negende plaats na een spannend seizoen waar veel ploegen aan mekaar gewaagd waren. Mathias Van den Bosch won 24 wedstrijden en droeg daarmee het meeste bij aan de ploegoverwinningen.

De F-ploeg in vierde provinciale eindigde vijfde. Loes Dielkens stond het meeste paraat en dat vertaalde zich in 48 individuele overwinningen.

De G-ploeg in vijfde provinciale eindigde dan weer achtste. Onder meer Joske Van Hoylandt kende een prima seizoen, met 38 op 44 winstmatchen.  

De damesploeg Buhlmann Berlaar A in Eerste Nationale zorgde voor het beste resultaat in ‘den Belgische’. De ploeg eindigde knap derde. De ploegtrekster was Annelies Peere, met in totaal 41 overwinningen.

Over de resultaten van de jeugdploegen kunnen we kort zijn. In de play-offs na Nieuwjaar eindigde onze A-ploeg eerste. De B-ploeg eindigde in dezelfde reeks derde. De C-, D- en E-ploeg eindigden in hun reeks ook op de eerste plaats. Ook de -12-ploeg was onklopbaar voor de tegenstanders en speelde kampioen.  

In het Sporta-verbond waren ook nog zes ploegen actief voor Balder. De A-ploeg in Ere kampeerde in de middenmoot, met een vijfde plaats als resultaat. Jan Van Ginkel was de meest stabiele factor van de ploeg (34 overwinningen).

De B-ploeg gaf dit jaar algemeen forfait, maar de C-ploeg kende een zorgeloos seizoen in Afdeling 2. De ploeg eindigde ook vijfde, met Nils Mortelmans als primus (31 overwinningen).

Buhlmann Balder D werd uiteindelijk tiende in Afdeling 3. Bart Peeters nam de ploeg op sleeptouw met zijn 32 overwinningen.

Ook de E-ploeg eindigde in de middenmoot van Afdeling 6: het werd zesde. Dirk Abel behaalde dit seizoen het meeste overwinningen (28).

De F-ploeg werd negende in Afeling 9. Joske Van Hoylandt droeg zijn steentje bij met 29 overwinningen.

Buhlmann Balder G tot slot speelde in Afdeling 11 met een homogene ploeg. Dat leidde tot de achtste plaats, met Koen Van Haesendonck die 22 overwinningen uit de brand sleepte.

Dank voor de inzet aan alle competitiespelende leden, zowel aan tafel als achter (en voor) de toog.

Forums: