Dylan Berlaar stijgt opnieuw naar Superdivisie!

De herenploeg van Dylan Berlaar zal volgend jaar opnieuw aantreden in de hoogste reeks van het land. Dat werd zeker na de wedstrijden van afgelopen weekend. Vedrinamur kon zich handhaven in Superdivisie, terwijl Berlaar zich in Eerste Nationale na 7-9 winst bij La Villette Charleroi kon verzekeren van minstens de derde plaats, die recht geeft op promotie. 

In het seizoen 2013-2014 zal onze club voor het derde seizoen in vier jaar tijd haar plaatsje innemen tussen de beste teams van het land. Alle nationale en ook internationale toppers zullen ons komen bekampen. 

Dat heeft de club te danken aan de prestaties van vaste spelers Vincent Van Hoven, Lauren Enghien, Tom Van Schil, Florent Lamoque en invaller Tom Faes. Ze hebben er een degelijk seizoen opzitten in Eerste Nationale. Aanvankelijk werd voor de titel gespeeld. Maar al snel werd duidelijk dat de tweede teams van Vedrinamur en Immo Mortsel nipt te sterk waren. Maar omdat de hoogste teams van Vedrinamur en Immo Mortsel zich konden handhaven in Superdivisie, stijgt Dylan Berlaar van op de derde plaats toch. 

Dat laatste heeft nochtans aan een zijden draadje gehangen. Vedrinamur belandde in de gevreesde play-downs, ondanks dat het een ploeg heeft met topspeler Frederic Sonnet én ook nog eens de ijzersterke Gregory Obert. Maar in de play-downs zetten ze orde op zake. Ze wonnen vijf wedstrijden op rij en verzekerden zich zo van het behoud. Er waren wel enkele zeer nipte matchen bij. Ook de match van dit weekend tegen Vervia werd met 'maar' 4-3 gewonnen. Nodo Ekeren en Vervia strijden nog in de play-downs voor het behoud. 

Het zal het derde seizoen in vier jaar tijd worden dat Berlaar zich onder de Belgische top kan mengen. Na twee opeenvolgende seizoenen kon de degradatie niet meer ontweken worden. Maar na een jaar in het vagevuur van Eerste Nationale, stijgt Dylan Berlaar nu weer naar de hoogste reeks van het land. 

Volgens de verwachtingen zal de huidige kern in Superdivisie behouden blijven. "Het is alleszins de bedoeling om met een ploeg waarvan de kern bestaat uit Berlaarse spelers aan te treden. Dat is meer dan ooit het geval nu. Vincent Van Hoven is de nieuwe Berlaarse jeugdspeler die van Superdivisie zal mogen proeven. Verder is het niet de bedoeling van de club om bijkomende spelers van buiten de club aan te trekken", zegt voorzitter Werner Van den Broeck. 

Lees meer over de twee vorige seizoenen in Superdivisie op onze speciale pagina

Forums: