Een dikke proficiat voor marathonman Luc Enghien

Clublid Luc Enghien (rechts op foto) heeft in Antwerpen zijn eerste marathon gelopen. Na een maandenlange voorbereiding liep hij de marathon uit in vier uur en zeventien minuten. 
 

Met het borstnummer 1183 liep hij moe maar tevreden de meet over. "Ik kan je wel zeggen dat het echt de moeite was, ondanks alle pijn die de kop opstak vanaf kilometer dertig. Ik ben vanaf dan mijn eigen tempo beginnen lopen en kwam uiteindelijk maar twee minuten later aan dan de ballon van 4u15, waar ik dertig kilometer lang probleemloos mee meeliep."

"Alleen al voor de ambiance zou ik het terug doen. Net zoals tijdens de Ten Miles word je onderweg aangemoedigd door duizenden toeschouwers en door de borstnummers waarop ook je voornaam staat krijgen de aanmoedigingen als het ware een persoonlijke touch. Het publiek zorgt er mee voor dat je niet opgeeft, maar ook Lauren heeft daarin een belangrijke rol gespeeld. Op vooraf afgesproken punten stond hij klaar met flesjes sportdrank en sportgels. En de laatste acht kilometer is hij mij van op de fiets blijven coachen en moed inspreken. Een beetje zoals ik vroeger deed toen hij nog tornooien en criteria speelde, of nog altijd als hij matchen speelt voor TTK Berlaar."

De tocht zwas zwaar, maar Luc kijkt tevreden terug. "Ik ben er vrijwel zeker van dat ik nog eens een marathon ga lopen, ook al duurt de specifieke voorbereiding een dikke vijf maanden en waren de omstandigheden deze winter erg bar. Maar dat is het wel waard. Aankomen gaf een enorme voldoening", zegt Luc tot slot. 

Forums: