Cédric Schoofs is clubkampioen 2013 na thriller (VIDEO'S)

Het clubkampioenschap van TTK Dylan Berlaar is dit jaar uitgedraaid op een thriller. Cédric Schoofs was de beste in het tornooi met voorgift, maar als winnaar heeft hij het zeker niet cadeau gekregen. De avond kende bij momenten een knotsgek verloop. 

Het matchverloop was ontzettend spannend. Zowel in achtste finale (tegen Brent Degroof) als in halve finale en in finale waren het drie nipte belles, waar hij telkens terug kwam van een achterstand.

Dat hij de halve finale overleefde is eigenlijk een klein mirakel; hij wint de eerste, geeft de tweede vanuit een gewonnen positie weg, waarna Brent 2-1 voorkomt en Cédric in de vierde set drie matchpunten redt, waarvan twee ‘gemaakte’ punten, met iets meer geluk dan kunde. De eerste maakt Brent het punt af, maar loopt daarbij naast de tafel, waarna Cédric met een soort achterwaartste slag de bal nog op de lege tafel krijgt, en de tweede slaat Brent een smash keihard in de palet van Cédric, die hem terugblokt. Cédric wint de set met 13-11 en de belle met 11-9.

In finale (4 gewonnen sets) tegen Rino had Cédric drie sets nodig om het spel met de korte noppen te doorgronden; van 0-3 werd het toen 3-3. In de zevende kwam Rino 10-8 voor, maar verloor de vier volgende punten door drie vermijdbare missers (‘unforced errors’) in opening forehand.
 

Kwartfinales

Arno – Lies: 3 – 0

Rino – Thomas Ceulemans : 3 – 0

Cédric – Gie V E : 3 – 0

Brent VdW – Wim Vda : 3 – 2

 

Halve finales

Rino – Arno: 3 – 1 VIDEO

Cédric – Brent VdW: 3 – 2 VIDEO


Finale

Cédric Schoofs – Rino Reusens: 4 – 3 VIDEO

verslag: Werner

Video: Veerle en Jan

Forums: