Berlaarse jeugd kroont zich weer tot beste van Vlaanderen!

De jeugdspelers van onze club zijn er weer in geslaagd om uitgeroepen te worden tot de beste van Vlaanderen. Dat hebben ze te danken aan hun prestaties op het Vlaams Jeugdcriterium, waarvan de finaledag afgelopen weekend gespeeld werd. 

Het Vlaams Jeugd Criterium bestaat al vele jaren voor – 12 jarigen. Voor de eerste drie fases wordt gewerkt met vrije inschrijving. Hier kunnen dus alle -12 jarigen inschrijven vanuit heel Vlaanderen om in poulevorm vele matchen te kunnen spelen op het hoogste Vlaamse niveau.

Na deze drie fase werd afgelopen zondag een finaledag georganiseerd in KA Redingenhof in Leuven. Hier worden de acht sterkste spelers in de tussenstand van elke leeftijdscategorie uitgenodigd om in één grote poule voor de finaleoverwinning te spelen.

Bij de benjamins mocht Siebe De Winter (NG) meedoen, hij stond twaalfde in de tussenstand, maar door de vele afzeggen werd hij toch opgevist. Siebe stond zijn mannetje, maar kon geen wedstrijd winnend afsluiten. Hij is echter weer een mooie ervaring rijker.

Luka Sarlet stond derde in de tussenstand na drie fases, maar kon jammer genoeg zijn podiumplaats niet verdedigen door andere verplichtingen. Om diezelfde reden kon ook zijn broer Milenko Sarlet niet meespelen in zijn leeftijdsreeks.

Willem Van Hoey (E6) won souverein de finalefase bij de preminimiemen jongens 1 in Leuven. Hij heeft alle vier de evenementen van het Vlaams Jeugd Criterium dit seizoen gewonnen en mag terecht de eindoverwinning om zijn conto schrijven.

Ticho De Winter (E6) eindigde één keer als derde en drie keer als tweede, zo ook op de finaledag. Zo pakt Ticho de tweede plaats in de eindrangschikking na zijn ploegmaat.

Wout de Groof (NG) speelde ook in deze reeks. Hij eindigde zevendes met één overwinning. In de eindstand eindigt hij op een mooie, logische zevende plaats.

Allessa Lembregts (NG) eindigde als enigste NG mee op het podium bij de preminiemen meisjes 1. Met haar mooie derde plaats verzekerde ze ook haar derde plaats in het eindklassement.

Brent De Groof (E4) had bij de Preminiemen 2 een iets mindere dag op de finaledag. Hij eindigde net naast het podium met twee verliesmatchen op zeven matchen. In de tussenstand had hij echter genoeg voorsprong om de oppergaai mee te graaien. Net zoals Willem, werd Brent bekroond tot beste jeugdspeler van Vlaanderen in zijn categorie.

Bij de meisjes preminiemen 2 speelde Merel Gielis (NG) een mooi tornooi. Ze werd geen enkele match weggespeeld. Spijtig genoeg waren er maar 5 meisjes aanwezig op de finaledag. Ze won één van de vier wedstrijden en eindigt zowel op de finaledag als in de eindstand net naast het podium op een mooie vierde plaats.

In de clubrangschikking heeft Berlaar dit seizoen 201 punten behaald. Meerdaal is tweede op 22 punten en Zandvoorde derde op 64 punten. Hiermee wordt Berlaar net als vorig jaar weer bekroond tot beste jeugdclub van Vlaanderen!

De club wil dan ook al zijn trainers, spelers, ouders, sparrings, en sympathisanten bedanken die tijd en moeite maken om dit succes waar te maken! Ook worden iedereen bedankt die al eens een lotje van de tombola op Ping Pong Kermis heeft gekocht. Dit gaat integraal naar de jeugdtrainingen! Hierbij dus nog een warme oproep naar prijzen voor de tombola die tijdens Ping Pong Kermis ten voordele van de jeugd gaat worden georganiseerd.

Dikke proficiat van een fiere trainer!

door Diederik Peere

Meer beelden kan u bekijken in ons foto-archief

Forums: