Jeugd klopt Duits team op Youth Cup Hasselt

Het Berlaarse team met Ticho De Winter, Brent De Groof en Willem Van Hoey is dertiende geworden van de 23 deelnemers aan de internationale Youth Cup in Hasselt.

Op de eerste dag hebben ze moeten spelen tegen Duitsland en tegen een Franse ploeg. Tegen Duitsland werd gewonnen met (4-2). De Fransen waren te sterk (6-0).

Op de tweede dag werd er eerst gespeeld tegen Zweden met 5-1 in ons nadeel. Daarna werd er opnieuw tegen een Franse ploeg gelijkgespeeld met 3-3. De Franse ploegen zijn uiteindelijk de nummers één en twee in hun reeks geworden.

De laatste ploeg die dag was opnieuw een Franse ploeg, er werd verloren met 4-2. Zo werd er uiteindelijk gespeeld voor de 13e of 14e plaats. Een gekende ploeg stond ditmaal als rivaal tegenover Berlaar: West - Vlaanderen. Een geduchte tegenstander zo bleek ...

Het werd uiteindelijk een 3-3 gelijkspel waarbij er nog een dubbelspel moest gespeeld worden om een winnaar aan te duien. Een ware thriller, die uiteindelijk in de belle in ons voordeel uitdraaide.

Met opgeheven hoofd kon de ploeg naar Berlaar vertrekken met een welverdiende 13e plaats van de 23 ploegen.

door Anja Verbesselt

Forums: