Bestuursleden 'grabbelen' 265 mooie prijzen bij mekaar voor tombola

Onze club heeft zaterdagmorgen een goede zaak gedaan voor de jaarlijkse tombola tijdens Ping Pong Kermis, ten voordele van de jeugd. Bij een speciale uitverkoopactie van Foto Bastiaens mocht het bestuur een kwartier lang tombolaprijzen inladen. De kostprijs: 1 euro.Voor de jaarlijkse tombola is de stelregel dat we normaal niets betalen voor tombolaprijzen. De vele prijzen die we elk jaar kunnen weggeven worden altijd geschonken. Maar het aanbod van Foto Bastiaens op de Markt in Berlaar was te mooi om te laten liggen... Voor één luttele euro mochten alle verenigingen van Berlaar een kwartier lang komen grabbelen in de winkelrekken. De zaak houdt op te bestaan en had nog duizenden fotokaders, fototassen en albums in stock liggen. Er werd een akkoord met de belastingen gesloten dat de voorraad niet vernietigd moest worden, maar dat die voor één euro naar de Berlaarse verenigingen mocht gaan.


Een dertigtal verenigingen schreven zich in. Bij de loting bleek TTK Berlaar als eerste te mogen kiezen. Een uitgelezen kans dus om goede zaakjes te doen met het oog op de jaarlijkse tombola. Grabbelaars van dienst waren bestuursleden Nico van den Broek en Dirk Willems. "We hadden een tiental grote zakken bij. Die hebben we gevuld met de interessantste dingen. Dat we samen met twee andere verenigingen als eerste mochten kiezen, was natuurlijk een voordeel. De winkeldeur ging een kwartier lang op slot. Na afloop hebben ze een foto van ons genomen met de volledige buit, zodat ze een bewijs hebben voor de belastingen", leggen Dirk en Nico uit.


Een bomvolle koffer werd ingeladen. "Dit zouden meer handelaars moeten doen. Een prima initiatief. Het was een plezante en nuttige voormiddag", aldus Dirk.


Nadien werd alles veilig opgeslagen tot de volgende tombola. "We hebben alles geteld en hebben op de kop 265 prijzen kunnen verzamelen. Er zijn heel wat waardevolle spullen bij, zoals erg knappe fotokaders en draagtassen. Zo hebben we dus al een voorsprong voor de tombola van volgend jaar. Want het is elk jaar weer een opdracht om aan zoveel prijzen te geraken", vult Nico nog aan.


Het gebeurt helaas zelden dat tombolaprijzen met de honderden uit de lucht komen te vallen. Daarom nogmaals de oproep: als alle leden (en zeker de jeugdleden!) het hele jaar lang een oogje in het zeil houden en tombolaprijzen verzamelen, lukt het ons elk jaar weer om een immense tombola in mekaar te steken voor de goede zaak.
In de maanden voor de tombola van eind augustus, staat traditioneel een grote doos in het lokaal om alle prijzen te verzamelen.

Forums: