Vincent Van Hoven en Annelies Peere winnen Memorial Karel Sappenberghs 2014

Vincent Van Hoven en Annelies Peere hebben de Memorial Karel Sappenberghs 2014 op hun naam geschreven. Het gelegenheidsduo was het sterkste van de 24 ingeschreven dubbels.De Memorial Karel Sappenberghs van 2014 was weer een schot in de roos. Het maximum inschrijvingen van 24 dubbels was al snel bereikt. Het tornooi wordt met voorgift gespeeld, met twee gewonnen sets tot 21 punten.
Dit jaar bestond het deelnemersveld uit 13 verschillende clubs. De avond zelf was er één duo niet compleet, maar dit werd met veel plezier ingenomen door Alex en Milenko Sarlet die als reserves aanwezig waren.

Het deelnemersveld werd zoals de vorige jaren opgedeeld in drie poules van acht duo's zodat elke dubbel al zeker zeven poulewedstrijden kon spelen. Poule A werd verrassend gewonnen door Andreas en Thomas Ceulemans, die op basis van hun klassementen op de 14e plaats stonden. Zij eindigden gelijk met Hans en Jens Nys, dit duo is het enigste duo dat drie jaar op rij in dezelfde samenstelling meedoet aan de Memorial, op zich al een mooie prestatie! Het duo Vincent - Annelies en Stanny - Marc slaagden erin om zich bij de eerste vier te scharen en werden mee opgedeeld in de winnaarstabel. De laatste vier duo's werden opgedeeld in de verliezerstabel. Zowel in de winnaars- als verliezerstabel werd met rechtstreekse uitschakeling verder gespeeld.

In poule B eindigden Dominique en Kaat eerstes, samen met Alex en Milenko. Steven en David eindigden derdes. Voor de vierde plaats was het spannend, drie gelijke duo's met drie gewonnen matchen. Cedric en Lenn, winnaars van 2013, eindigden als vijfde in dit debacle en konden zo hun titel niet meer verdedigen en speelden in de verliezerstabel. Nadien zal blijken dat ze deze ook winnend konden afsluiten!

Poule C werd gewonnen door Lauren en Sylvie, Yvon en Eduardo werden verrassend tweede. Sven en Michael en Louis en Marco eindigden samen op de derde en vierde plaats. Leuk om te noteren is dat niemand van de poulewinnaars alles won, en de laatste in elke poule heeft minstens één match winnend kunnen afsluiten.

In de verliezerstabel leden Cedric en Lenn geen setverlies tot in de finale. In de finale, die traditioneel tot drie gewonnen sets werd gespeeld, kwamen ze uit tegen Bryan en Dominiek. Cedric en Lenn trokken het laken naar zich in de vijfde set met 21-17.

In de finale stonden Sven en Michaël die in de halve finale Alex en Milenko, de superinvallers, hadden verslagen. Sven eindigde in 2013 al derde, Michaël won in 2012. Tegen hun stonden Vincent en Annelies, zij hadden in de halve finale de maat genomen van Lauren en Sylvie. Annelies won het eerste jaar de verliezerstabel. Goed gezelschap in deze finale dus. Sven en Michaël stonden 2-0 voor en de strijd leek gestreden. Verrassend genoeg wonnen Vincent en Annelies de derde set. In de vierde set hebben Sven en Michaël matchballen genoeg gehad om het tornooi te winnen, maar verloren de set nog met 25-27. Ook de laatste set werd een thriller. Het Berlaarse duo won met 21-18 en schreef om 04u22 het tornooi op hun conto.

Bedankt aan alle deelnemers om er een leuke en faire avond van te maken! Ook bedankt aan Patrick en Carina om de bar te doen, ook alle helpers en sponsor PingpongMania zijn natuurlijk ook bedankt.


Bekijk meer foto's van Stanny Britting hier.

Tot volgend jaar,
Tevreden organisatoren
Diederik en Glenn

Forums: