A-ploeg moet koppositie lossen

Na zeven speeldagen in Eerste Nationale staat de Berlaarse A-ploeg op de derde plaats. Na een nipte nederlaag moest het de koppositie lossen.Vorig jaar degradeerde onze eerste ploeg uit de hoogste Superdivisie. Dit jaar proberen onze jongens me te strijden aan de top van de reeks, en als het even kan ook een gooi te doen naar de titel en bijhorende promotie. Ondertussen heeft Dylan Berlaar de twee andere toppers uit de reeks ontmoet. In week drie speelde het vaste viertal Florent Lamoque, Lauren Enghien, Vincent Van Hoven en Sander Moeys 8-8 gelijk tegen Braine. Lamoque won er vier, Enghien en Van Hoven twee en Moeys bleef ondanks een sterk debuutseizoen op nul wedstrijden steken.


Afgelopen week op speeldag zeven ontving reeksfavoriet Alpa het Berlaarse viertal. Winnen was een moeilijke opdracht, maar de kansen werden op 50/50 ingeschat. En Berlaar begon goed aan de avond. Het liep uit tot een voorsprong van 4-6, maar dan trokken de toppers van Alpa het laken alsnog naar zich toe: het werd 9-7. Lamoque, Enghien en Moeys wonnen er elk twee, Van Hoven een. Bij Alpa bleven Ludovic Bierny (A13) en Florian Cnudde (B0) de hele avond foutloos.


In de terugronde ontvangt Berlaar de twee toppers in eigen huis. "Promotie is geen must voor onze ploeg, maar we blijven natuurlijk onze kans gaan", klinkt het bij de spelers.


Stand


1 Braine 20 ptn.


2 Alpa 20


3 Dylan Berlaar 18


4 Gullegem 17


5 Donald Heuseux 15

Forums: