Nok van eerste speelzaal beter geïsoleerd

Dankzij de inspanningen van enkele vrijwilligers is de nok van het dak van de eerste speelzaal beter geïsoleerd.De werkzaamheden gebeurden tijdens de kerstvakantie. Onder leiding van Dirk en Loes werd de isolatie aangebracht vanop een metershoge stelling. Enkele jaren geleden investeerde de club in een nieuw dak voor de eerste speelzaal, met goede isolatie. Tot op vandaag zijn we daar heel tevreden over, al bleek wel dat de isolatie in de nok onvoldoende was aangebracht, wat voor energieverlies en af en toe zelfs condensatie zorgde. Daar is nu een mouw aangepast. Een dakwerkers zorgt bovendien ook nog voor een extra beschermingslaag langs de bovenkant van het dak, zodat lekken via de nok uitgesloten zijn.


Loes knutselde verder ook nog aan de bar en keuken, waar enkele kleinere ingrepen er voor zorgen dat het er weer wat beter uitziet.


Dirk en Loes kregen hulp van Olivier, Wim en Lies. Dankzij puik vrijwilligerswerk is er weer veel nuttig werk gebeurd tijdens de vakantie!


Thermostaat


Een paar weken geleden investeerde de club ook al in een nieuwe thermostaat, die zorgt dat de verwarming in de speelzaal niet meer kan branden als niemand aanwezig is. De verwarming springt automatisch op bij beweging in de speelzaal en 'leert' ook dat er op vaste momenten activiteit is in de club, zodat hij tijdig opspringt. Op die manier hopen we te besparen op verwarmingskosten. De komende maanden zal de thermostaat nog fijner worden afgesteld. Opmerkingen of vragen mogen naar bestuurslid Dirk Willems gaan, hij houdt de omschakeling in de gaten.


De thermostaat van de bar moet wel nog handmatig worden op- én afgezet via het zonnetje en het maantje.

Forums: