Dylan Berlaar haalt vier provinciale titels

Vijf dames en twaalf heren van Berlaar voelden zich geroepen om voor de provinciale titels te strijden in hun klassementsreeks. Met vier eerste plaatsen, zes tweede plaatsen en vier derde plaatsen werd het weer een geslaagd tornooi.Het provinciaal kampioenschap per klassementsreeks vond plaats in de Extra Time sporthal in Hoboken op 4 januari 2015. Elke deelnemer kan zich in zijn eigen klassementreeks inschrijven, met een dubbelpartner van hetzelfde geslacht en voor het dubbel gemengd, met een dubbelpartner van het andere geslacht.
 
Absolute uitschieters in dit tornooi waren Annelies Peere, Livia Hoeben en Vincent van Hoven. Zij behaalden alle drie twee provinciale titels binnen en eindigden allen één keer op de tweede plaats. Wat een knalprestatie van deze ongenaakbare toppers!
 
Yordi Torfs eindigde twee maal op de tweede plaats. Yordi bleek een betere dubbel- dan enkeldag te hebben ;). In het dubbel gemengd met Annelies moest hij de duimen leggen voor Vincent en Livia. Bizar dat de winnaars (Vincent en Annelies) van de Memorial Sappenberghs van 2014 niet weer samen speelden, maar hier laten ze zien dat ze ook met anderen goed kunnen dubbelen. In de dubbel met Dominique stootte Yordi weer op de ongenaakbare Vincent die deze keer een gelegenheidsduo vormde met Jules d'Hollander.
 
Veerle Dolfeyn, Kaat Frans en Stanny behaalden allen een zilveren en bronzen medaille. Kaat eindigde in de enkelreeks als derde en in de dubbel samen met Veerle moest ze maar één dubbel voor hun dulden. Veerle schreef voor de enkelreeksen in, en focuste meer op de dubbelreeksen. Naast de zilveren plak met Kaat, behaalde ze ook met Jan Degraef een bronzen medaille. In deze drukbezette reeks verloren ze in de halve finales nipt tegen de latere winnaars met 3-1, elke set met twee punten verschil. Stanny had een superdag en legde in de D-reeks beslag op een tweede plaats. De D-reeks telde 31 deelnemers dit jaar en was onderverdeeld in poules van 5 en één van 6. Stanny verloor in de poule één match en won zijn andere drie matchen. In de eindfase won hij nog drie matchen. Enkel de oude rot Danny van de Kerkhof bleek te sterk te zijn.


Het gelegenheidsduo dat Stanny met Brent de Groof vormde was ook succesvol. Ze wonnen twee wedstrijden en moesten de duimen leggen tegen de latere winnaars in de halve finale.
 
Johan Vranken en Dirk Crauwels spelen al samen dubbel van zo lang ze mekaar kennen en in dezelfde klassementsreeks spelen. Dit was in het verleden meermaals succesvol afgelopen met meerdere provinciale titels. Dirk is voor de eerste keer C-speler, en samen met het gelegenheidsduo Arno de Kepper en Cédric Schoofs hadden onze twee duos het één na laagste klassementsdubbel samengesteld. Arno en Cédric wonnen tegen C2 en C6 in de eerste ronde. In de tweede ronde stonden ze 2-0 voor maar verloren nog met 11-8 tegen de verliezend finalisten. Johan en Dirk wonnen twee wedstrijden, wonnen de eerste set maar waren nadien kansloos tegen de latere winnaars van het tornooi.


Daarnaast waren er nog verre ereplaatsen voor Stefanie van den Bosch, Cedric Schoofs, Arno de Kepper, Mathias van den Bosch en Gaston van de Velde.


door Diederik Peere

Forums: