Ook in provinciale jeugdreeksen grossiert Berlaar in titels

De jeugd van Dylan Berlaar heeft tien titels behaald op het Provinciaal Kampioenschap Jeugd. De jeugdopleiding van Berlaar staat bekend als één van de beste en dat werd nog eens bevestigd.Het tornooi vond plaats op 3 januari. Dertien jeugdleden van Berlaar namen deel aan dit tornooi, Merel Gielis moest op het laatste moment verstek laten gaan wegens ziekte. Normaal had zij ook nog drie provinciale titels gewonnen, maar de gezondheid gaat voor natuurlijk.  


Bij de benjamin jongens won de onvermijdelijke Luka Sarlet (NG) tegen Siebe De Winter (NG) in de finale wedstrijd, nadat ze beide al twee overwinningen hadden geboekt.  Onze twee jonge toppers speelden samen in dubbel. Aangezien ze de enige ingeschreven dubbel waren, wonnen ze deze titel zonder te spelen. Er waren geen benjamin meisjes ingeschreven, dus konden ze niet aantreden in het dubbel gemengd.


Willem Van Hoey (E2), Ticho De Winter (E4) en Wout de Groof (E6) waren de drie kandidaten voor de strijd om de individuele titel bij de preminiemen jongens. Willem en Ticho wonnen hun poule, Wout verloor één wedstrijd en eindigde zo tweede in zijn poule. Willem en Ticho stroomden zonder setverlies door na de finale, Wout verloor in de kwartfinale en werd zevende. Willem toonde zich de betere van Ticho in drie sets en won verdiend deze mooie finale.  


Bij de preminiemen meisjes won Alessa Lembregts (D6) zowel tegen Sara (NG) en Solene (NG) en won zo haar leeftijdscategorie. Willem en Ticho dubbelden samen en wonnen het tornooi zonder setverlies. Ticho en Alessa wonnen het dubbel gemengd met 11-7, 11-6 en 11-2 in de finale.


Bij de miniemen jongens kwam Brent de Groof (D6) als hoogstgeklasseerde aan de start. Ook Milenko Sarlet (E4) kon als vierde reekshoofd goed aan het tornooi beginnen. Brent won zijn poule, enkel Milenko moest zich tegen Jochem Lembrechts (E2) gewonnen geven. In de eindfase op tabel won Brent tegen een NG en in de halve finale tegen zijn neef Jochem in vier nipte sets. Milenko moest in de kwartfinale de duimen leggen tegen een sterke Jordi Moens met 3-1. Deze laatste stoomde door en toonde zich verrassend de betere tegen Brent in de finale.Brent en Milenko deden als tweede reekshoofd in de dubbelreeks wat verwacht werd van hun. Ze verloren in de finale met 3-1. Zoals eerder gezegd moest Merel Gielis forfait geven. Hierdoor konden Brent en Alessa niet aantreden met Merel in de dubbelreeksen.


Mathias Gielis (D0) en Lenn Lembregts (D2) traden als derde en vierde reekshoofd aan bij de cadetten jongens. In deze reeks is Laurens Devos (B2) een maat te sterk, maar een podiumplaats zat er zeker in. Zowel Mathias als Lenn verloren onverwacht tegen een lagere speler in de poule. Dit zorgde voor een ongunstige plaats op de tabel. Mathias verloor zijn eerste match tegen een E0, Lenn won nog tegen een E4, maar moest zich nadien gewonnen geven tegen het tweede reekshoofd.


Mathias en Lenn stonden zonder te spelen in de halve finale bij het dubbelspel, deze sloten ze winnend af met 3-0. In de finale bleken Lauren en Jens veel te sterk te zijn.


Vincent van Hoven (B2) is bij de junioren jongens elk jaar de te kloppen man, dit was ook dit jaar niet anders. Ook Cédric Schoofs (C6) liet al mooie dingen zien, en probeerde op dit kampioenschap te stunten. Vincent won zijn twee poulewedstrijden, Cédric won er twee en verloor enkel tegn Jorne Bickx (B4). Cédric kwam in de kwartfinale uit tegen Tom van den Broeck (C0) en verloor in drie sets. Vincent zette dezelfde Tom in vier sets opzij in de halve finale. Vincent won tegen Jules 'Dhollander (B4) in de finale en maakte zijn favorietenrol waar.Bij de junioren meisjes stonden Livia Hoeben (B4) en Margo Degraef (A6) direct in de finale aangezien er maar twee deelneemsters ingeschreven waren. Margo haalde het met 11-8, 11-8 en 11-7.


Vincent trad in de dubbelreeks aan met verliezend finales Jules d'Hollander. Zonder setverlies stoomden ze door naar de overwinning. Bij de meisjes wonnen Livia en Margo hun dubbelreeks zonder te spelen.


In het dubbel gemengd wonnen Vincent en Margo tegen het gelegenheidsduo Livia en Jorne met duidelijke 11-5, 11-8 en 11-3 cijfers.


Bekijk meer foto's hier.


door Diederik Peere

Forums: