Annelies Peere haalt medaille op Vlaamse Kampioenschappen

Op 1 februari ging het Vlaams Kampioenschap A-B-C-D-E door in de sporthal De Rode Loop in Merksem. Spelers Annelies Peere (B4), Sander Moeys (B2) en Stanny Britting (D0) waren voor TTK Berlaar aanwezig. Jantine Geentjens (D2, aangesloten bij Balder) en Steffi Panken, ex-lid van Berlaar en nu spelend bij Werchter, waren ook van de partij.

De topprestatie kwam duidelijk van Annelies Peere. Zij trad aan bij de dames B, in haar poule zat nog een B0, B4 en twee B6'en. Annelies had geen superdag, maar knokte voor wat ze waard was en dit loonde. In de poule won ze gemakkelijk tegen Anna Shishkina (B6). Nadien won ze zowel in de belle tegen Emily Moeys (B6) als tegen Marieke Vrolix  (B4). Enkel Wendel Depuydt (B0) was in de belle nipt te sterk. Hierdoor eindigde Annelies als tweede in de poule.

In de kwartfinale kwam ze uit tegen de winnaar uit poule 3, Kathleen de Wachter (B6). Deze werd simpel gewonnen in drie sets door "ons Annelies". In de halve finale kwam ze uit tegen Liese Voets (B6), Annelies stond bijna elke set voor, maar moest zich gewonnen geven in vier sets. Zo eindigt Annelies mee op het podium na toch een mooi tornooi.

Sander Moeys, trouwens de broer van Emily, won in zijn poule met 3-0 tegen Pascal Sterckx (B4). Ook de wedstrijd tegen Raf Weymans (B2) kon hij in de belle naar zich toetrekken. Tegen Matthias Janssens (B2) kon Sander geen vuist maken. Doordat Sander tweede in zijn poule eindigde, kwam hij in de kwartfinale tegen eerste reekshoofd David Henkens (B0) uit. Sander en David waren vorig jaar nog ploegmaten bij Diest. David won simpel met 3-0, David won achteraf ook het tornooi.
 
Stanny startte als provinciaal kampioen als een schaduwfavoriet aan het tornooi. Stanny had echter een nieuw hoogtechnologisch fototoestel aangeschaft en dit kon meer aandacht van hem genieten ;-). Het resultaat kan je later nog bij de fotoreeks zien. Stanny won tegen Thijs Moulin (D2), verloor nipt in de belle tegen de groepswinnaar Zwartbol (D2) en Yordi de Wel (D0) was een klasse te sterk.
 
Bij de dames D hadden we een rare poule 4. Hierin trad Jantine, lid van Balder, Steffi, ex-lid van Berlaar, Nadine Meeusen, Zoersel en vreemde eend in de bijt Anouk Beniers aan.
Zowel Steffi als Jantine wonnen tegen Anouk en Nadine. In de onderlinge wedstrijd met Jantine bleek dat Steffi nog steeds haar goede opslag van vroeger had, zo kon Steffi het laken naar zich toetrekken.

door Diederik Peere
foto Jan Van Ginkel

Forums: