PPK 2015: weer een editie om héél fier op te zijn!

Met een schitterend orgelpunt op de slotdag is de driedaagse Ping Pong Kermis van 2015 ten einde. Het is een succesvolle 27ste editie geworden, eentje om echt fier op te zijn. Niet alleen omdat er zoveel volk is langsgeweest, maar ook omdat iedereen zich zo heeft ingezet. 

Als we alles samenvoegen, dan kunnen we niet anders dan héél tevreden zijn. De bezoekers die zo talrijk waren, al die complimentjes die we kregen, die vele helpende handen en de geweldige inzet van iedereen. We kregen er warempel een warm gevoel van. 

Zaterdag begon op vlak van aantal bezoekers nochtans net iets minder dan vorig jaar. De hitte hield blijkbaar wel wat mensen thuis. Maar dan volgde gelukkig een uitstekende zondag en een sublieme dinsdag. De rekening is nog niet helemaal gemaakt, maar zeker is al wel dat de drie dagen samen weer goed zullen zijn voor één van de beste Ping Pong Kermissen ooit. Het was fijn vast te stellen dat onze aanhang zo groot is. Mensen kwamen soms van heel ver om van onze beroemde mosselen te proeven. Anderen zijn dan al jaren vaste klant en of kwamen zelfs meerdere keren langs. Het was tof om zo vaak te horen dat het lekker was. Heel erg bedankt aan iedereen die kwam eten!

Ook een mooie vaststelling is dat alles weer vlot liep, zelf op de drukste momenten. Nauwelijks waren er problemen, iedereen werd vlot bediend en veel helpers zijn na al die jaren uitgegroeid tot echte specialisten. Het is echt prachtig om te zien dat onze Ping Pong Kermis als een perfect geoliede machine loopt. De machine van PPK trok zich enkele maanden geleden al op gang, met de eerste voorbereidingen die werden getroffen. De voorbij week stelden meer dan honderd vrijwilligers alles in het werk om er een succes van te maken, van opbouw tot afbraak, van mosselen kuisen tot afwassen, van bedienen tot afruimen, van saus maken tot de vuilzakken wegbrengen, enzovoort. 

En we waren niet alleen met veel helpers, ook de inzet van iedereen was super om te zien. Niemand keek op een inspanning meer of minder, veel mensen deden spontaan een uurtje of heel wat uurtjes meer en we merkten zelfs dat heel wat vrijwilligers zich naast hun gewone beurtrol spontaan aanboden met de sympathieke vraag: 'wat kan ik doen'? Het is natuurlijk een droom om op die manier iets te kunnen organiseren. En het doet ons extra plezier omdat we het zo belangrijk vinden. We vinden het namelijk heel fijn om te merken dat onze leden zich geen 'klant' voelen in de club, maar dat ze echt een deel zijn van onze vereniging en dat ze zich engageren. Daarin verschillen we misschien van heel wat andere sportclubs en dat maakt het zo leuk om deel uit te maken van TTK Berlaar. 

Daarom nog dit extra woordje van dank. We hebben het zoveel mogelijk proberen te zeggen, maar lang niet iedereen zal in de drukte het verdiende schouderklopje hebben gekregen. Oprechte dank aan alle helpers! We rekenen weer op jullie volgend jaar. Maar eerst maken we er een fantastisch pingpongseizoen van. 

Het bestuur

Forums: