Achtduizend foto's voortaan te bekijken in ons digitaal archief!

Onze website is overgeschakeld op een nieuw beheerssysteem voor het foto-archief. Er zijn nu zo'n achtduizend foto's en filmpjes te bekijken, van de stichting in 1978 tot vandaag. 

De vraag was al eerder door verschillende leden gesteld om de foto’s beter toegankelijk te maken. “De oude fotoviewer was niet gebruiksvriendelijk en de beelden werden maar klein weergegeven. We hebben even gezocht naar de juiste technische oplossing. Eens die gekozen was, zijn alle beelden opnieuw ingevoerd en ingedeeld per onderwerp”, zegt bestuurslid Bert Provoost, die de beelden online beheert.

Inhoudelijk zijn er ook heel wat extra albums toegevoegd. Jan Van Ginkel heeft de oude fotoalbums ingescand, zodat de stoffige boeken nu op een digitale manier ‘ontsloten’ worden. Zo kan je nu de eerste dagen van onze club herbeleven aan de hand van prachtige zwart-witfoto’s. Zeker een aanrader, want er zitten pareltjes tussen. Je ziet nog maar eens hoe hard er in het verleden gewerkt is door vrijwilligers om onze club op te bouwen. Het is mooi om de beelden van de stichting, van de bouw van het lokaal, enzovoort te kunnen zien. En het valt natuurlijk op hoeveel er al gefeest is sinds 1978.

De foto’s worden voortaan ook opgeslagen in oorspronkelijk formaat. “Op die manier is onze fotoviewer meteen ook ons clubfotoarchief. In de club houden we dan geen cd’tjes en andere dragers meer bij: alles staat online”, klinkt het. 

Bij deze ook een oproep: fotoreeksen uit de oude of minder oude doos die de moeite waard zijn en nog niet in het fotoarchief staan, mogen bezorgd worden. Ze zijn dan voor altijd zichtbaar op onze website. De bedoeling is om ze online te bezorgen. Alle info te krijgen bij Bert. 

Het foto-archief is te vinden onder menuknop Beeld

Forums: