TTK Dylan Berlaar in Roemenië: D-day (3)

Vandaag is het de dag waar iedereen naar uitgekeken heeft: het internationale treffen in een shoppingcentrum. Maar naar de avond toe is er weer wat creativiteit nodig om aan eten te geraken, maar daar is er bij de Berlaarse delegatie geen gebrek aan. 

Om 11u staat het Internationaal treffen op de agenda.

We spreken af om 08.00 u in de lobby  van het hotel om dan al richting het Palas te gaan. Slaapkopjes komen de trap af maar er valt toch ook wat spanning op de gezichten af te lezen.  Palas is een groot shopping center in het centrum van Iasi.  Yep onze ontmoeting vind plaats in een shoppingcenter.

Bogdan, de Roemeense organisator heeft dit kunnen regelen.  Zijn club(je) heeft maar plaats om 2 tafels te zetten.

In het Palas ontbijten we eerst.  De eerste tactische plannen worden dan al gesmeed.

Tegen 11u worden we op de eerste verdieping verwacht.  De wandeling door het shoppingcenter is op zich al indrukwekkend.  16 man in volledige sportuitrusting geeft heel wat bekijks !

Vlak voor een sportwinkel op de patio staan 4 tafels en daar maken we kennis met onze tegenstanders.  De begroeting is hartelijk.

Eerst volgt er een speech van Bogdan die ons verwelkomt,  Werner doet uit naam van TTK Berlaar hetzelfde.  De speech is te horen in gans het shoppingcenter door de microfoon en luidsprekers !  Leuk en het levert heel wat bekijks op van de shoppers.

Na nog wat plichtplegingen en fotomomenten worden de teams voorgesteld.

Team 1 : Werner, Peter, Lies, Stanny

Team 2 : Isabel, Ticho, Ronald, Mathias

Team 3 : Tuur, Robin, Laura, Bogdan (Roemeense speler)

Team 4 : Bart, Joeri, Danny, Aliu (Roemeense speler)

Voor het tornooi echt van start gaat spelen Bogdan en Peter nog een demonstratiematchke.  Bogdan wint.

11.30 u We kunnen dan eindelijk starten.

Er worden per tafel 10 matchen gespeeld.  8 enkelspelen en 2 dubbels.

De eerste spelletjes verlopen wat gespannen, iedereen zet zijn beste beentje voor en probeert te winnen.  Een paar spelletjes later is iedereen veel relaxter aan het spelen en de sfeer is optimaal.

Rond 16.00u is het tornooi afgelopen.

Roemenië wint de eerste wisselbeker.  Proficiat aan alle spelers !!

’s Avonds staat er een BBQ op het programma.  Onze Roemeense vrienden zijn ook uitgenodigd.  We spreken af om 19.00 u in het hotel.

(Stanny heeft er voor gezorgd dat in de loop van de dag de inkopen werden gedaan en dat de mensen van het platteland ons komen helpen met de BBQ)

Maar ……

Alles verloopt vlotjes tot op het moment dat we de BBQ’s willen installeren.  De verantwoordelijke van het hotel schiet in paniek – we mogen hier absoluut niet BBQ-en.

(Blijkbaar mag men niet op een openbaar domein BBQ-en, Stanny probeert nog een paar vrienden te contacteren om iets te regelen maar tevergeefs,  het antwoord blijft njet)

Plan B dan maar … Stanny en Danny gaan in de buurt op zoek naar mensen die ons eventueel uit de nood willen helpen om de BBQ’s in hun tuin te zetten,  maar niemand geeft thuis…

Tis ondertussen 18.30u – de gasten arriveren om 19.00 u !!

Plan C : we gaan naar een restaurant in de buurt en proberen te regelen dat we het vlees daar mogen bakken.  Casa Bolta Resca.  Stanny legt het probleem uit en na veel gepalaver en onderhandelen (en de chef-kok om te kopen) willen ze ons uit de nood helpen.  Het vlees mag bij hun gebakken worden.  Oef gelukt…

Onze 3 helpers van het platteland brengen het eten naar het restaurant, wachten daar tot het klaar is en brengen het dan gebakken terug naar het hotel.

Ondertussen arriveren de gasten … het weerzien is heel hartelijk en de sfeer zit er van meet af aan in.

Het eten arriveert om 19.30 u – perfect op tijd – we kunnen er aan beginnen

Het weer is schitterend en we eten buiten …

Na de BBQ nog een klein feestje

(foto’s en filmpjes volgen nog)

Weeral een geslaagde dag …

Forums: